«Η Σοφία παντρεύεται την Αντωνία»: Ο γάμος ομόφυλου ζευγαριού από την Πάτρα, δείτε την αγγελία

Λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση της ισότητας στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ενώ έχει δημοσιευθεί ήδη η αγγελία γάμου ζευγαριού ανδρών στη Νέα Σμύρνη και η αγγελία γάμου των γυναικών που θα παντρευτούν στο δημαρχείο Αθήνας, ένα ακόμη ομόφυλο ζευγάρι, από την Πάτρα αυτή τη φορά, κάνει το βήμα.

Πρόκειται για δύο γυναίκες που δημοσίευσαν την αγγελία του γάμου τους στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ. Ο γάμος του ομόφυλου ζευγαριού θα γίνει στο Δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα στο δημαρχείο της Χαλανδρίτσας.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, το ζευγάρι επιλέγει το συγκεκριμένο χωριό για να παντρευτεί αν και καμία από τις δύο δεν είναι δημότης εκεί.

Αν και δεν έχει οριστεί η ημέρα για τον γάμο, αυτός μπορεί να γίνει μέχρι και έξι μήνες από τη δημοσίευση της αγγελίας. Το ζευγάρι, λοιπόν, θα πρέπει να υποβάλει πλέον τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να προσχωρήσει η διαδικασία.

Η πρώτη καταχώρηση γάμου ομοφύλων στην Κρήτη

Στο Χανιώτικα νέα δημοσιεύεται η πρώτη γνωστοποίηση γάμου μεταξύ ομοφύλων στον Επαρχιακό Τύπο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, δημοσιεύτηκε και η γνωστοποίηση γάμου μεταξύ ομοφύλων στον Επαρχιακό Τύπο.

Η δημοσίευση θα γίνει στα “Χανιώτικα νέα” το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και αφορά τον πολιτικό γάμο ζευγαριού που θα τελεστεί στο δημαρχείο Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη αγγελία γάμου μεταξύ ομοφύλων είχε γίνει στην εφημερίδα “Τα Νέα” στο φύλλο της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου και “αποκάλυψε” οτι η τελετή θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

«Για εμάς είναι κάτι αυτονόητο, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο Σύνταγμα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.

Related posts

Δύναμη ψυχής από τη μικρή Αλεξία: Χτυπήθηκε από σφαίρα το Πάσχα του 2019 και στέλνει κουράγιο με το χαμόγελό της

Εύγε αγόρι μου: 13 χρόνος νίκησε επιθετική μορφή καρκίνου και στέλνει το δικό του μήνυμα ζωής

Φέτος το Πάσχα θα ζήσουν… το θαύμα: Τα 4 τυχερά ζώδια που την Μεγάλη Εβδομάδα θα αλλάξει η ζωή τους