Η Ελλάδα του μεσαίωνα: Μαθητές φέρνουν σόμπες στο σχολείο για να ζεσταθούν

Αν και βρισκόμαστε στο 2023 η Ελλάδα φαίνεται πως ζει ακόμα στον μεσαίωνα. Πιο συγκεκριμένα, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, καθώς μαθητές φέρνουν σόμπες στο σχολείο για να ζεσταθούν.

Σε τρομερές καταγγελίες προχώρησαν οι μαθητές στο μουσικό σχολείο στο Ηράκλειο. Το πρόβλημα της θέρμανσης, όπως λένε, παραμένει χωρίς καμία λύση και πολλοί αναγκάζονται να πηγαίνουν για μάθημα με σόμπες.

Οι μικροί ήρωες

Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά στην Κρήτη και κάποιοι μαθητές τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι το θερμόμετρο πέφτει επικίνδυνα. Το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου λειτουργεί χωρίς θέρμανση και, όπως λένε οι μαθητές, πολλές φορές οι καθηγητές αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι για να ζεσταθούν!

Ειδικά, όπως λένε, όταν θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, τα δάκτυλά τους τρέμουν! Το τριμελές συμβούλιο του σχολείου, ο πρόεδρος, Γιάννης Δαμιανάκης, ο αντιπρόεδρος Αλκιβιάδης Σπλιάκος και η γραμματέας, Χάρις Ορφανού, αναφέρουν, ακόμα, πως το σχολείο δεν έχει αίθουσα σίτισης αλλά και πολλαπλών χρήσεων.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στην αυλή και αν ένα σχολείο επισκεφτεί το Μουσικό, δεν υπάρχει χώρος για να γίνει παρουσίαση του μουσικού προγράμματός του.

Ο Νοέμβριος τελειώνει και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να διδάσκονται άλλο μουσικό όργανο από εκείνο που είχαν επιλέξει. Τονίζουν, ακόμα, πως σημαντική έλλειψη αποτελεί το γεγονός πως στην Κρήτη δεν υπάρχει τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Related posts

“Χριστός Ανέστη”: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε ολόκληρη τη χώρα

Ρίγη συγκίνησης: Η στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι κατά την περιφορά του Επιταφίου

Χωρίς την Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός: Είναι η μόνη αλήθεια