Νέα έρευνα ανατρέπει τα ΠΑΝΤΑ: Οι άνθρωποι Πρέπει να Δουλεύουν μόνο 4 Μέρες την Εβδομάδα, σύμφωνα με τους Επιστήμονες!

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όσο πιο πολύ εργάζεστε, τόσο πιο πολύ δουλειά παράγετε; Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο μια ψευδαίσθηση που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν.

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται 50, 60, ακόμη και 70 ώρες την εβδομάδα, μετατρέποντας τα γραφεία τους σε δεύτερες κατοικίες.

Ωστόσο, πολλαπλά πειράματα που γίνονται από τον Anders Ericsson, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην ψυχολογία της εργασίας, έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μόνο 4 ή 5 ώρες παραγωγικής εργασίας ανά ημέρα. Αφού η απόδοσή τους φτάνει στο υψηλότερο σημείο της, η παραγωγή τείνει να μειώνεται και οι άνθρωποι υποφέρουν στην εργασία τους.

Οι μάνατζερ που μείωσαν την εβδομαδιαία εργασία, πήραν πιο σημαντικές αποδόσεις για τις επενδύσεις τους από την άποψη της παραγωγής, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ευτυχία των εργαζομένων τους.

Ο Ryan Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Treehouse, επέβαλε 32-ωρη εβδομαδιαία εργασίας από το 2006. Από τότε, οι εργαζόμενοί του έχουν γίνει πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί.

Σύμφωνα με τον Carson, η εταιρεία είναι πολύ επιτυχημένη μέχρι σήμερα και τα ετήσια έσοδα της υπολογίζονται σε εκατομμύρια δολάρια. Οι εργαζόμενοι έρχονται ευχάριστα να εργαστούν κάθε μέρα.

Ως ένα πείραμα, η σχολική εβδομάδα των τεσσάρων ημερών εισήχθη σε σχολείο στο Κολοράντο. Όπως αποδείχθηκε, οι επιδόσεις στη γλώσσα και τα μαθηματικά των μαθητών που πήγαιναν σχολείο για μόλις τέσσερις ημέρες την εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 6% και 12% αντίστοιχα σε σύγκριση με τα παιδιά που παρακολούθησαν μαθήματα και τις πέντε ημέρες.

«Νομίζω ότι τα παιδιά θα είναι πλήρως συγκεντρωμένα κατά τη διάρκεια όλων των μαθημάτων τους για τις 4 ημέρες. Αυτό βοηθάει ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν προβλήματα συγκέντρωσης», λέει ο Ericsson.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι ακόμη και μια απλή ανακατανομή του χρόνου εργασίας μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Το 2008, στη μέση της οικονομικής κρίσης της Αμερικής, ο πρώην κυβερνήτης της Γιούτα Jon Huntsman έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αναδιοργάνωση της εβδομάδας εργασίας.

Σχεδόν το 75% των δημοσίων υπαλλήλων αλλάξει ωράριο: πήγαιναν στη δουλειά τους 4 ημέρες, αλλά άρχισαν να εργάζονται 10 ώρες την ημέρα. Η λύση αυτή όχι μόνο μείωσε το κόστος της θέρμανσης, της ψύξης και της τροφοδοσίας των κτιρίων, αλλά επίσης ανέβασε το ηθικό των εργαζομένων. Οι άνθρωποι, που απολάμβαναν το επιπλέον ρεπό τους, ήταν ικανοποιημένοι με την αλλαγή.

Αυτός είναι ο λόγος που η μείωση της εβδομαδιαίας εργασίας είναι χρήσιμη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις!

Credit: BrightSide

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»