«Έχεις ζωή»: Ένα τραγούδι μάθημα ζωής για την Μαρία Τζωρτζάκη από την Κρήτη που πάσχει από καρκίνο

Το τραγούδι το έγραψε ο σύζυγός της, όταν «το θεριό» την έκανε να αποχωριστεί βίαια το παιδί, την οικογένεια, τους φίλους, τη ζωή της…

Το «Έχεις ζωή» είναι ένα τραγούδι που γεννήθηκε μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, από τον Νίκο Νικηφόρου, γραμμένο με μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για τη σύζυγό του, Μαρία Τζωρτζάκη.

Αφορμή για το τραγούδι, αποτέλεσε ένα απρόσμενο και σοβαρό θέμα υγείας, «το θεριό», το οποίο έκανε τη Μαρία να αποχωριστεί βίαια το παιδί της, την οικογένεια της, τους φίλους της, τη δουλειά της, τη ζωή της όλη!

Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν πολύ σκληρά. Η Μαρία όμως με πίστη, υπομονή, αισιοδοξία και κουράγιο, δεν το έβαλε κάτω. Με πείσμα ότι στο τέλος θα τα καταφέρει, σήμερα έχει περάσει στη σταδιακή αποθεραπεία μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών με 100% συμβατό δότη τον αδελφό της Γιάννη!

Γιατί δε πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο σημαντικό είναι να έχεις ζωή άλλο τόσο σημαντικό είναι το να δίνεις ζωή!

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους που έχουν ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

5 μόνο λεπτά χρειάζεται για να γίνεις δότης από 18 έως 45 και 3 ώρες για να “δώσεις ζωή” σε έναν άνθρωπο με διαδικασία σαν μια αιμοληψία…

«Από την προσωπική του εμπειρία ο Νίκος Νικηφόρος κατάλαβε ότι όταν κινδυνεύει ο συνάνθρωπος μας, όλοι μαζί γινόμαστε ΕΝΑ, μια γροθιά και ο καθένας μας συμβάλλει όπως μπορεί για να βοηθήσει».

Το τραγούδι «ΕΧΕΙΣ ΖΩΗ», με στίχους και μουσική του Νίκου Νικηφόρου, ταξιδεύει στις καρδιές όλων με την μοναδική ερμηνεία του καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά. Μεγάλη και σημαντική η βοήθεια και των Γιάννη Χαραλαμπάκη και Μιχάλη Μαυράκη για την ολοκλήρωση του.

Related posts

«Τροχός της Τύχης»: Δεν έχει ξαναγίνει παγκοσμίως – Βρήκε τη λύση πριν ανοίξουν καν τα γράμματα!

Έγινε γνωστό 23 χρόνια μετά: Η σκηνή στα “Εγκλήματα” που έφερε αντιδpάσεις & ανάγκασε το κανάλι να την “κόψει” από παντού

Δεν πρόλαβε… ούτε να τον δει ο Πολυχρονίδης: Ο παίκτης του «Τροχού της Τύχης» έλυσε τον γρίφο πριν καν δούμε τα γράμματα και «τσέπωσε» δυνατό ποσό