DIY

Παίρνει ένα παλιό καπάκι και το ζεσταίνει με τον αναπτήρα. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα το κάνετε κι εσείς!

Μπορείτε να κάνετε πολλά πρακτικά πράγματα χρησιμοποιώντας πλαστικά καπάκια από μπουκάλια. Αυτό το κόλπο είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην κουζίνα, ειδικά αν θέλετε να μετρήσετε τα συστατικά. Μάθετε τον τρόπο για να δημιουργήσετε το δικό σας χρήσιμο πλαστικό καπάκι γρήγορα, φθηνά, και εύκολα με ένα συνηθισμένο καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού.

Θα χρειαστείτε:

  • Πλαστικό καπάκι (π.χ. από μπουκάλι αναψυκτικού ή νερού)
  • Οδοντογλυφίδα
  • Αναπτήρα
  • Τανάλια ή πένσες

Οδηγίες:

Αρχικά, κόψτε μία αιχμηρή άκρη της οδοντογλυφίδας με ένα ψαλίδι. Στη συνέχεια, πάρτε στα χέρια στο πλαστικό καπάκι και κρατήστε το σταθερά με ένα πένσες ή τανάλια.

Κρατήστε το πλαστικό καπάκι σε απόσταση από σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τραυματιστείτε. Κατόπιν θερμάνετε την επάνω πλευρά του καπακιού χρησιμοποιώντας τον αναπτήρα. Βεβαιωθείτε ότι το πλαστικό δεν γίνει μαύρο.

Μόλις το πλαστικό είναι αρκετά μαλακό, τρυπήστε το κέντρο του καπακιού με το αμβλύ άκρο της οδοντογλυφίδας μέχρι να αποκτήσετε ένα μακρύ κύλινδρο.

Το πλαστικό θα κολλήσει στην οδοντογλυφίδα και θα στερεοποιηθεί. Τραβήξτε την οδοντογλυφίδα όταν το πλαστικό έχει σκληρύνει αρκετά και κόψτε το αιχμηρό άκρο έτσι ώστε το καπάκι να έχει μικρό άνοιγμα.

Το νέο σας καπάκι μπορεί να βιδωθεί πίσω στο πλαστικό μπουκάλι. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά για λάδι, κόλλα ή άλλα υγρά που χρειάζεστε για να πιέσετε ακριβή ποσότητα.

Δείτε το βίντεο για να δείτε τη διαδικασία βήμα προς βήμα:

Credit: Cleverly

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια