DIY

Μόλις δείτε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το μείγμα στους λεκέδες, θα θέλετε να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Είναι δύσκολο να βρεις ένα αξιόπιστο καθαριστικό που να απομακρύνει όλους τους λεκέδες. Μερικές φορές τα καθαριστικά είναι τόσο δυνατά που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στα ρούχα. Επιπλέον, μπορεί να μην είναι κατάλληλα για ευαίσθητο δέρμα.

Όμως υπάρχει ένα καθαριστικό, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και είναι φτηνό, αποτελεσματικό, απαλό και ασφαλές.Η Charlene, blogger από το My Frugal Adventures, μοιράζεται τη συνταγή της γι’ αυτό το χειροποίητο καθαριστικό.

Δοκίμασε πολλές συνταγές, και η έρευνά της κατέληξε στο πιο αποτελεσματικό καθαριστικό για λεκέδες. Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, για να το φτιάξετε είναι ίσα μέρη από υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα, υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρική σόδα!

Ένα ακόμα τέλειο πράγμα με αυτό το καθαριστικό είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε μόνο όσο χρειάζεστε για έναν συγκεκριμένο λεκέ. Για παράδειγμα, η Charlene είπε ότι για 8 λεκέδες χρειάστηκε από μια κουταλιά της σούπας από κάθε υλικό. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε μια μεγάλη ποσότητα και να βάλετε το μίγμα σε ένα δοχείο για μελλοντική χρήση.

Η Charlene λέει ότι αφού ετοιμάσει την ποσότητα που χρειάζεται για τους λεκέδες που έχει, απλώνει λίγο καθαριστικό σε κάθε λεκέ με ένα κουτάλι, και τα αφήνει από μία ως λίγες ώρες για να δράσει. Αν οι λεκέδες δεν εξαφανιστούν, απλά επαναλαμβάνει τη διαδικασία.

Credit: mommypage.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια