DIY

Κάντε την Τουαλέτα σας να Λάμψει, με Υλικά που έχετε στο Ντουλάπι σας!

Η τουαλέτα θεωρείται το πιο βρώμικο μέρος ενός σπιτιού και κατ’ επέκταση η καθαριότητά της μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αγγαρεία.
Γνωρίζατε όμως ότι οι εταιρείες παρασκευής χημικών καθαριστικών, τόσο καιρό μας παραπλανούσαν; Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει κάποιο πολυδιαφημιζόμενο προϊόν που υπόσχεται γρήγοργη καθαριότητα και απολύμανση χωρίς τρίψιμο και το πιο πιθανό είναι να μείνατε απλά απογοητευμένες από το αποτέλεσμα.
Το μυστικό είναι στην κουζίνα μας. Στα ντουλάπια μας υπάρχουν δύο θαυματουργά υλικά που πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια:
Ξύδι και μαγειρική σόδα
Το ξύδι είναι ήπιο οξύ. Καταστρέφει τα μικρόβια και τα βακτήρια, καταπολεμά τις δυσάρεστες οσμές και είναι ασφαλές. Από την άλλη, η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για την απομάκρυνση λεκέδων. Συνεπώς, ρίξτε μία κούπα λευκό ξύδι και αφήστε το στη λεκάνη για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ρίξτε μισή κούπα μαγειρική σόδα, πάρτε το πιγκάλ και τρίψτε το εσωτερικό της λεκάνης.
Ένας άλλος τρόπος είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα στη λεκάνη, να την αφήσετε εκεί όλη τη νύχτα και το πρωί απλά τραβήξτε το καζανάκι!

Μετάφραση – Δικαιώματα: fanpage.gr

Credit: healthfoodhouse

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια