DIY

Κάνε το Νεροχύτη σου να Γυαλίζει, με αυτή την Καταπληκτική Σπιτική Συνταγή!

Αν ζείτε σε παλιό σπίτι, ίσως έχετε στη κουζίνα σας νεροχύτη από πορσελάνη, που όσο σκληρά και να προσπαθείτε να το καθαρίσετε, πάντα φαίνεται να έχει λεκέδες.  

Αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με διάφορα απλά καθαριστικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, για να δούμε αν θα καταφέρουμε να κάνουμε τον νεροχύτη να γυαλίσει ξανά από καθαριότητα , χωρίς σκληρά χημικά. Δοκιμάσαμε τα παρακάτω καθαριστικά:

  • Λευκό ξίδι
  • Μαγειρική σόδα
  • Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Σφουγγάρι

Και πιάσαμε δουλειά! Αρχικά, θέλαμε να ξεκινήσουμε με το ξίδι. Ρίξαμε λίγο ξίδι σε σφουγγαράκι και τρίψαμε καλά όλο το νεροχύτη και το ξεπλύναμε καλά.

Στη συνέχεια, ρίξαμε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδα στο σφουγγαράκι, και ρίξαμε επιπλέον μαγειρική σόδα και στον νεροχύτη και κάναμε ένα καλό τρίψιμο.

Τρίβοντας την αριστερή πλευρά, αρχίσαμε να βλέπουμε διαφορά. Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ποια πλευρά τρίφτηκε σε αυτή τη φωτογραφία:

Ξεπλένοντας τη μαγειρική σόδα, σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο!

Στη συνέχεια, ρίξαμε οξυζενέ στο σφουγγάρι για να μουσκέψει τελείως και τρίψαμε το νεροχύτη για άλλη μια φορά. Αντί να ξεπλύνουμε το νεροχύτη αμέσως, το αφήσαμε να μείνει με το οξυζενέ για περίπου 15 λεπτά.

Όταν το ξεπλύναμε, δε μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας ότι είχε γίνει τόσο καθαρό.

Έπειτα, σε μια προσπάθεια να λευκάνουμε ακόμα περισσότερο το νεροχύτη, πήραμε ένα λεμόνι και ρίξαμε πάνω του απλό θαλασσινό αλάτι και τρίψαμε ξανά όλο το νεροχύτη. Αυτή η διαδικασία καθάρισε κάποιους επίμονους λεκέδες που δεν κατάφεραν να καθαρίσουν τα προηγούμενα καθαριστικά.

Κάναμε ένα τελευταίο ξέπλυμα και ορίστε! Είναι πλέον πεντακάθαρο και σίγουρα δε θυμίζει σε τίποτα το παλιό νεροχύτη με τους λεκέδες!

Και εδώ είναι τελείως στεγνός, και πάμε στοίχημα ότι θα δείχνει ακόμα καλύτερος αν επαναλάβουμε όλη τη διαδικασία ξανά.

Έχετε δικές σας προτάσεις για να καθαρίζετε πορσελάνινους νεροχύτες; Σας άρεσαν οι συμβουλές μας; Μοιραστείτε αυτές τις συμβουλές με τους φίλους σας που έχουν ένα τέτοιο νεροχύτη στο σπίτι τους!

Credit: tiphero.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια