DIY

Γεμίζει Γάντια με Τσιμέντο και το αφήνει να Στεγνώσει. Το αποτέλεσμα θα σας Εντυπωσιάσει!

Λατρεύουμε την κηπουρική, γιατί μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και τα αποτελέσματα αυτής της σκληρής δουλειάς είναι πανέμορφα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δημιουργική σας πλευρά για να διακοσμήσετε τον κήπο σας.

Αλλά τι γίνεται με αυτούς που δεν έχουν και τόσο ταλέντο στην κηπουρική; Τότε έρχονται τα παχύφυτα. Είναι σκληρά φυτά, τα οποία είναι αρκετά ανθεκτικά και χρειάζονται λίγη φροντίδα. Έτσι είναι η τέλεια επιλογή για όσους δεν τα πάνε καλά με τα φυτά.

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε που θα τα βάλετε. Βρείτε μερικά πλαστικά γάντια, λίγο τσιμέντο και με λίγο κόπο και χρόνο θα έχετε μία τέλεια και μοναδική γλάστρα!

Τι είδους τσιμέντο όμως;

Θα χρειαστείτε τσιμέντο χύτευσης (casting).

Όταν προσθέσετε νερό, θα έχετε ένα μαλακό μίγμα (χωρίς πετραδάκια) και η κατασκευή σας θα είναι πολύ επιτυχημένη. Όταν το ανακατέψετε, θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:

Παρατηρήστε την απαλή και ομοιογενή του υφή. Θα πρέπει να είναι έτσι. Όταν αναμείξετε το τσιμέντο, αρχίστε να γεμίζετε τα γάντια.

Θα παρατηρήσετε ότι μένει αέρας μέσα στα γάντια και δεν γεμίζουν καλά. Σε αυτή την περίπτωση, κάντε κινήσεις σαν να αρμέγετε για να τραβήξετε το τσιμέντο προς τα κάτω και να γεμίσετε τα δάχτυλα.

Τώρα είναι η ώρα να τα ενώσετε έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα μπολ.

Πρέπει να το κάνετε γρήγορα, γιατί το τσιμέντο στεγνώνει σε 15 λεπτά. Κόψτε τα γάντια από την πλευρά του μικρού δάχτυλου, βγάλτε λίγο τσιμέντο από κάθε γάντι και πιέστε τα καλά.

Δώστε τους ό,τι σχήμα θέλετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτρες ή ό,τι άλλο θέλετε για να κρατήσετε τα δάχτυλα σταθερά στο σχήμα που θέλετε μέχρι να στεγνώσει το τσιμέντο.

Όταν έχουν στεγνώσει, είναι η ώρα να βγάλετε τα γάντια.

Μετά από 30 λεπτά θα είναι στερεά, αλλά αν θέλετε να είστε σίγουροι, μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, κόψτε με ένα ψαλίδι τα γάντια και βγάλτε τα.

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να γεμίσετε τις γλάστρες σας με τα φυτά της επιλογής σας.

Παχύφυτα, κάκτοι, πέτρες και χώμα είναι η τέλεια διακόσμηση. Κι αν δεν είναι η κηπουρική το φόρτε σας; Μπορείτε το χρησιμοποιήσετε σαν μπολ.

Πως σας φαίνεται να βάζετε τα κλειδιά σας εκεί μέσα; Ή ακόμα καλύτερα, γιατί να μην τρομάξετε τους γείτονες σας λιγάκι;

Είναι τέλεια διακόσμηση για τις απόκριες ή και για όλο το χρόνο!

Credit: wimp.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια