DIY

Γεμίζει ένα Μπαλόνι με Καραμέλες. Μόλις δείτε το τελικό αποτέλεσμα, θα Πάθετε Πλάκα!

Φέτος μπορείτε να κάνετε το Πάσχα σας πιο διασκεδαστικό με αυτήν την κατασκευή. Είναι κάτι ανάμεσα σε μεγάλο πασχαλινό αβγό και φωλιά πουλιού γεμάτη καραμέλες και κάθε παιδί θα ήθελε ένα!

Το μόνο που χρειάζεστε γι’αυτή την κατασκευή είναι μερικές καραμέλες, σκοινί, κόλλα, ένα ρολό από χαρτόνι και μπαλόνια. Διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες και δείτε τις πιο αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί.

Αρχικά, πάρτε το μπαλόνι και τεντώστε το άνοιγμα του στερεώνοντας το στη μία άκρη του ρολού. Από την άλλη άκρη ρίξτε καραμέλες ή σοκολατάκια μέσα στο μπαλόνι. Αν το ρολό φρακάρει, απλά φυσήξτε και το μπαλόνι θα μεγαλώσει για να χωράνε περισσότερες καραμέλες. Όταν γεμίσει, βγάλτε το ρολό από την άκρη του μπαλονιού και φουσκώστε το για να μοιάζει με αβγό.

Ρίξτε σε ένα μπολ λίγη κόλλα PVA για χειροτεχνίες και ρίξτε μέσα και λίγο σκοινί. Το σκοινί πρέπει να ανακατευτεί καλά με την κόλλα και μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό αν δείτε ότι χρειάζεται. Κόψτε το σκοινί και κρατήστε έξω τη μία άκρη για να ξέρετε που είναι. Στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά. Μπορείτε να κάνετε όποιο συνδυασμό χρωμάτων θέλετε!

Το επόμενο βήμα είναι να δέσετε την άκρη του μπαλονιού με το σκοινί. Ξεκινήστε να τυλίγετε το σκοινί γύρω από το μπαλόνι μέχρι να μοιάζει με κλουβί. Μπορείτε να προσθέσετε κόλλα και σκοινί αν χρειαστεί, απλά βρείτε την άκρη του και ενώστε το. Βάλτε το μπαλόνι σε ένα πιάτο και αφήστε το σε ένα ζεστό σημείο να στεγνώσει.

Την επόμενη ημέρα, το σκοινί θα γίνει σκληρό. Τότε μπορείτε να σπάσετε το μπαλόνι. Αν δεν βγουν οι καραμέλες από το μπαλόνι, κόψτε το προσεκτικά με ένα ψαλίδι μέχρι να μείνουν μόνο καραμέλες μέσα στο αβγό.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ιδανικό για πασχαλινό δώρο ή για διακοσμητικό για το σπίτι σας. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε αυτήν την κατασκευή με τα παιδιά σας.

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια