DIY

Έτσι μας Κλέβουν στα Ανθοπωλεία! Δείτε τα 9 Κόλπα που Χρησιμοποιούν για να μας Ξεγελάσουν και θα Εξοργιστείτε…

Δυστυχώς, δεν αγοράζουμε συχνά φρέσκα λουλούδια. Και είναι πολύ κρίμα, όταν έχετε αγοράσει ένα μπουκέτο και αυτό μαραίνεται μπροστά στα μάτια σας.

Ανακαλύψαμε τα τεχνάσματα των ανθοπωλείων που τους βοηθούν να πωλούν άνθη ως ποιοτικά.

1. Αφύσικες αποχρώσεις

Ο τεχνητός χρωματισμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρύψουν μικρές ατέλειες, αντιαισθητικές κηλίδες ή μαραμένα πέταλα. Οι πωλητές το κάνουν αυτό με δύο τρόπους: ο πρώτος τρόπος είναι με τη βοήθεια χρωστικής ουσία μέσα σε νερό, και η δεύτερη με τη βοήθεια σπρέι βαφής. Η διάρκεια ζωής αυτών των λουλουδιών στο σπίτι είναι 2-3 ημέρες.

2. Πέταλα που καλύπτονται με γκλίτερ

Τα λουλούδια, στα οποία οι άκρες των πετάλων είναι καλυμμένες με γκλίτερ, το πιο πιθανό είναι να μην είναι φρέσκα. Τις περισσότερες φορές, οι πωλητές χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να κρύψουν τις ξεθωριασμένες άκρες ή να καλύψουν άσχημες κηλίδες. Αν σας αρέσει το γκλίτερ, ζητήστε τους να τους ψεκάσουν στο μπουκέτο που ήδη αγοράσατε.

3. Πολύ γυαλιστερή συσκευασία

Η γυαλιστερή συσκευασία είναι ο απλούστερος τρόπος να τραβήξουν μακριά τα βλέμματα από τα υποβαθμισμένα χρώματα ή μη φρέσκα λουλούδια. Ωστόσο, μερικές φορές οι ίδιοι οι πελάτες ζητούν να τυλίξουν σε μια διαφανή πλαστική συσκευασία τα λουλούδια, έτσι ώστε να φαίνεται ένα ενιαίο μπουκέτο.

4. Υπερβολική διακόσμηση

Η διακόσμηση αποσπά επίσης την προσοχή από τα υποβαθμισμένα χρώματα ή τα ίδια τα λουλούδια. Τέτοιου είδους ρίχνουν σκόνη στα μάτια του άτυχου αγοραστή, ο οποίος δύσκολα θέλει να πετάξει το μπουκέτο που αγόρασε την επόμενη μέρα.

5. Μπουμπούκια που φτιάχνονται από ξεχωριστά πέταλα

Από τα πεσμένα πέταλα και με τη χρήση ειδικής κόλλας, ο εξειδικευμένος τεχνίτης μπορεί να φτιάξει γρήγορα ένα όμορφο μπουμπούκι και μάλιστα μια ολόκληρη ανθοδέσμη. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μια ειδική τεχνική, στην οποία οι επαγγελματίες δημιουργούν αξεπέραστες συνθέσεις γάμου.

6. Υποστηρικτικά στοιχεία

Αυτά τα περίτεχνα μπουκέτο προσελκύει αναμφίβολα την προσοχή: όπως φαίνεται, φρέσκα λουλούδια είναι πλαισιωμένα σε ένα ασυνήθιστο μπουκέτο και μπορεί να γίνει ένα αξιόλογο δώρο. Ή όχι; Στην πραγματικότητα, αυτές οι διακοσμήσεις είναι υποστηρικτικά στοιχεία για λουλούδια που μαράζουν.

7. Κλειστό μπουμπούκι από ανθισμένο άνθος

Πολλές ποικιλίες τριαντάφυλλων έχουν πολλά πυκνά ροδοπέταλα. Και αν αφαιρέσετε μερικά μαραμένα ή χαλασμένα πέταλα από ένα τέτοιο λουλούδι, θα πάρετε ένα πολύ όμορφο και “φρέσκο” μπουμπούκι. Ένας άπειρος αγοραστής μπορεί να δεχτεί ένα τέτοιο μπουμπούκι που δεν έχει ακόμη ανθίσει. Ωστόσο, υπάρχει μια πρακτική όταν, μετά την παράδοση, τα πρώτα προστατευτικά πέταλα αφαιρούνται από τα λουλούδια. Αυτό είναι φυσιολογικό.

8. Καλάθια λουλουδιών από σπασμένα φυτά

Συχνά μικρά λουλούδια χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μικρών καλαθιών. Αν ο πωλητής βλέπει κάποια μη ποιοτικά λουλούδια, τότε θα φτιάξει καλάθι από αυτά. Μπορείτε να διακρίνετε ένα άχρηστο προϊόν από την αφθονία των διακοσμητικών στοιχείων.

9. Ειδικός αφρός

Στην κατασκευή συνθέσεων, σε καλάθια ή γαμήλιες ανθοδέσμες χρησιμοποιούν μια πορώδη σύνθεση από ειδικό αφρό. Αυτός ο αφρός απορροφά νερό και κρατά το λουλούδι στη σωστή γωνία. Οι πωλητές που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα, χρησιμοποιούν ένα υποκατάστατο χειρότερης ποιότητας, που μειώνει τη ζωή των λουλουδιών.

Μπόνους: Πώς να επιλέξετε φρέσκα λουλούδια

  • Μην αγοράζετε ήδη έτοιμα μπουκέτα . Ζητήστε από τον πωλητή-ανθοπώλη να μαζέψει μαζί σας ένα φρέσκο ​​μπουκέτο και να επιλέξετε μόνοι σας τα λουλούδια.
  • Μην πληρώσετε εκ των προτέρων τη παραγγελία. Είναι πιο πιθανό ότι τα λουλούδια από την προπληρωμένη παραγγελία δεν θα είναι της καλύτερης ποιότητας.
  • Ένα μπουκέτο “μίγμα” που αποτελείται από διάφορα τριαντάφυλλα, είναι πολύ πιθανό να είναι χαλασμένα. Σε τέτοιες συνθέσεις, συχνά χρησιμοποιούνται λουλούδια, τα οποία υπάρχουν ήδη καιρό στη βιτρίνα ή το ψυγείο.
  • Τα τριαντάφυλλα με μπλε χρώμα όταν βρίσκονται σε ζέστη εκπέμπουν μια δυσάρεστη οσμή. Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό, τότε αγοράστε τα λευκά τριαντάφυλλα, κόψτε τα κοτσάνια τους και βάλτε σε ένα δοχείο νερού και μπλε χρωστική που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική. Σε λίγες μέρες τα τριαντάφυλλα θα αποκτήσουν μια πλούσια μπλε απόχρωση.

Credit: ADME

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια