DIY

Δείτε ΠΟΣΟ Εύκολα μπορείτε να κάνετε αυτές τις υπέροχες παντόφλες.

Αν είστε παραδοσιακοί τύποι, μπορεί να σκεφτείτε να υιοθετήσετε αυτή την ολλανδική παράδοση για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η Ολλανδία είναι ένα από τα αρχικά μέρη που γιορταζόταν η Ημέρα του Αγίου Νικόλαου, και ήταν οι πρώτοι που σκέφτηκαν την χριστουγεννιάτικη μπότα. Μόνο που στην Ολλανδία, τα παιδιά φοράνε μικρά ξύλινα τσόκαρα, κι έτσι, αντί να κρεμάνε τις βρομερές τους κάλτσες στο τζάκι, απλά βάζουν τα τσόκαρα.

Άφηναν τα τσόκαρα τους στον προθάλαμο ή κοντά στην καμινάδα την παραμονή των Χριστουγέννων, και ο Sinterklaas σταματούσε στα σπίτια και άφηνε εκπλήξεις στα παπούτσια τους.

Αν ήταν κακά παιδιά, τους άφηνε κομμάτια μαύρου κάρβουνου στα τσόκαρα. Αν ήταν καλά παιδιά, έπαιρναν μικρά όμορφα δωράκια, χωμένα στα παπούτσια τους. Ωραία παράδοση, ε;

Αν θέλετε να μάθετε στα παιδιά σας λίγη από την ιστορία των Χριστουγέννων, μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο για τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία, και μετά να φτιάξετε στα παιδιά σας τσόκαρα από τσόχα για την παραμονή των Χριστουγέννων!

Είναι πανεύκολα και είναι ένας ωραίος τρόπος να απασχολήσετε τα παιδιά με καλλιτεχνίες και κατασκευές, και να τους μάθετε κάτι, αν και βρίσκονται σε διακοπές από το σχολείο!

Απλά πείτε τους να διαλέξουν το αγαπημένο τους χρώμα τσόχα, και βάλτε τους να σταθούν πάνω του. Σχεδιάστε το περίγραμμα των ποδιών τους με ένα μολύβι, και μετά βάλτε τα να κόψουν τη βάση των παπουτσιών τους.

Αφού το κάνουν, χρησιμοποιήστε δύο ορθογώνια κομμάτια τσόχα για να φτιάξετε τις δύο πλευρές του παπουτσιού. Κόψτε δύο κομμάτια δύο φορές το μήκος του της βάσης για το πόδι (ή αρκετά μακριά για να τυλίξουν το πόδι).

Όταν τα κόψετε, στερεώστε με μια καρφίτσα το ένα κομμάτι στη φτέρνα και τυλίξτε το γύρω από τις δύο πλευρές για να καλύψει μέχρι και τα δάχτυλα.

Μετά πάρτε μια μεγάλη βελόνα για να μη χτυπήσουν κατά λάθος τα παιδιά, και βοηθήστε τα να το ράψουν με χρωματιστή κλωστή, και δείξτε τους πόσο προσεκτικά πρέπει να ράψουν τις άκρες.

Δε θα τα βάλουν, οπότε δε χρειάζεται να το ράψουν τέλεια! Πόσο γλυκά είναι αυτά τα τσόχινα τσόκαρακια;!

Credit: jumblejoy.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια