DIY

Έτσι ήταν το παλιό της Μπάνιο! Δεν θα πιστεύετε πως έγινε μετά την Ανακαίνιση που του έκανε…

Η μπλόγκερ Rachel από το Shades of Blue Interiors δημιούργησε εξτρά χώρο στο κεντρικό μπάνιο του σπιτιού της φτιάχνοντάς το από την αρχή – το πρότζεκτ περιλαμβάνει την αντικατάσταση της πόρτας, του επίπλου της τουαλέτας και τα ράφια. 

Αλλά δεν σκόπευε να κάνει ακριβές αλλαγές. Το βίντατζ αυτό πρότζεκτ είναι οικονομικό και εύκολο.

Η Rachel ξεκίνησε αντικαθιστώντας την κλασική πόρτα με μια συρόμενη σε αγροτικό στυλ. Όχι μόνο άδειασε πολύ χώρο, αλλά πρόσθεσε και μια αίσθηση εξοχής.

Για να κρεμάσει τον καθρέφτη και τα ράφια πάνω από την τουαλέτα, η Rachel και ο άντρας της άνοιξαν τον τοίχο για να περάσουν τα καλώδια και τα καρφιά.

Αφού έφτιαξαν το τοίχο με γυψοσανίδα, το ζευγάρι έβαλε  ξύλα για να δώσει την αίσθηση του πλοίου και έβαψε το δωμάτιο λευκό. Η Rachel διάλεξε βαφή με σατέν φινίρισμα, έτσι ώστε το φως που μπαίνει στο δωμάτιο να αντανακλάται από κάθε γωνιά, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Έξυπνο!

Η τοποθέτηση των ραφιών ήταν τόσο εύκολη που η Rachel το ανέθεσε στα παιδιά της. Αφού το μεγαλύτερο έκανε τρύπες και τους πέρασε βίδες, το μικρότερο τα έτριψε με γυαλόχαρτο.

Για να ταιριάζει με το αγροτικό θέμα, η Rachel αντικατέστησε τα φωτιστικά της, με αντίκες. Το χρυσό δίνει ζεστασιά στο κατά τα άλλα λευκό δωμάτιο.

Ίσως το πιο διασκεδαστικό κομμάτι του πρότζεκτ ήταν η διακόσμηση των ραφιών με όμορφα αλλά λειτουργικά αντικείμενα, όπως σφουγγάρια, φυσικά σαπούνια και καλαθάκια από ψάθα. Σαν τελική πινελιά, η Rachel πρόσθεσε ένα όμορφο μπουκέτο από ορτανσίες, για έξτρα χρώμα.

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια