DIY

Ανοίγει Τρύπες σε ένα Πλαστικό Δοχείο. Μερικούς Μήνες μετά, το Αποτέλεσμα είναι Εντυπωσιακό!

Λατρεύουμε την κηπουρική. Έχει αποδειχτεί πως η δημοφιλής αυτή ενασχόληση μειώνει το άγχος, προσφέρει άσκηση και βελτιώνει την πνευματική υγεία. Επίσης, μπορεί να είναι και παραγωγική, εάν επιλέξετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Το να κρατάς τα φυτά σου υγιή και ζωντανά θέλει πολύ χρόνο και προσπάθεια! Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά κόλπα και μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνεται πολύ καλύτεροι κηπουροί.

Παρά τα τεράστια οφέλη του, ένα πράγμα που πολλοί διστάζουν να κάνουν είναι να φτιάξουν κομπόστ. Τι είναι το κομπόστ; Είναι ο τρόπος της φύσης να ανακυκλώνει τα οργανικά υλικά και το αποτέλεσμα είναι ένα χώμα γεμάτο σε θρεπτικά συστατικά που θα δώσει μεγάλη ώθηση στον κήπο σας.

Χρησιμοποιώντας νεκρά φύλλα, άλλα φυτά, αλλά και τα οργανικά απόβλητα από τις κουζίνες μας, μέσα σε λίγους μήνες το κομπόστ θα είναι έτοιμο.

Πολλοί βέβαια το θεωρούν αηδιαστικό, αλλά έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Θα γλιτώσετε χρήματα από λιπάσματα. Επίσης, θα βοηθήσετε να σταματήσει η συσσώρευση των οργανικών αποβλήτων στις ήδη επιβαρυμένες χωματερές.

Έτσι θα ανακουφίσετε λίγο το περιβάλλον και θα βοηθήσετε και την τσέπη σας. Σκεφτείτε το!

Credit: wimp.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια