DIY

9+1 Υπέροχες Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Εορταστικό Τραπέζι στο Φετινό Ρεβεγιόν και να Εντυπωσιάσετε τους Καλεσμένους σας!

Όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, τόσο περισσότερο εντείνονται οι προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι. Σε αυτό το άρθρο σας προτείνουμε σε ποια στοιχεία να δώσετε προσοχή για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τη διακόσμησή του.

Χρώματα

Τα Χριστούγεννα είναι οι μόνες γιορτές που στολίζουμε πλουσιοπάροχα το σπίτι μας. Το χρυσό και το κόκκινο κυριαρχούν. Επιλέξτε όμορφες χαρτοπετσέτες, πιάτα, κεριά και τραπεζομάντηλο που θα ταιριάζουν με τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Κεριά

Τα κεριά συμπληρώνουν το κατάλληλο φωτισμό και χαρίζουν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Δε χρειάζεται να καίνε όλη μέρα, μπορείτε να τα ανάψετε μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος ή όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει. Πειραματιστείτε με διάφορα σχήματα, και αρώματα κεριών.

Χαρτοπετσέτες

Οι χαρτοπετσέτες είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στο τραπέζι, που μπορούν να χρησιμοποιθούν και διακοσμητικά. Επιλέξτε σε μπορντώ χρώματα ή με θεματικά χριστουγεννιάτικα. Διπλώστε τα σε πρώτοτυπα σχήματα ή τυλίξτε τα σε κορδέλες στο γιορτινό τραπέζι.

Μανταρίνια

Τα μανταρίνια είναι χειμερινά φρούτα και όλοι συσχετίζουμε τη μυρωδιά και τη γεύση τους με τις χειμερινές γιορτές. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μια όμορφη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού με διάφορα διακοσμητικά, ή σε μια μεγάλη σύνθεση με άλλα φρούτα, όπως μήλα, σταφύλια και ξηρούς καρπούς.

Κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια μας φέρνουν ευχάριστες μυρωδιές, που θυμίζουν χειμερινό δάσος και είναι ένα ιδανικό διακοσμητικό. Τοποθετήστε τα σε βάζα με κεριά ή σε μια μεγάλη πιατέλα με πορτοκάλια και κλαδιά έλατου ή γκι ως κύρια διακόσμηση στο τραπέζι.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικες μπάλες, γιρλάντες ή ό,τι άλλο φανταστείτε ταιριάζουν άψογα στο γιορτινό τραπέζι. Μπορείτε να βάλετε σε μια μεγάλη πιατέλα ή απλά να τα βάλετε σκόρπια στο τραπέζι ανάμεσα στα πιάτα.

Γλυκά

Σοκολάτάκια, καραμέλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα φυσικά δε μπορούν να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι. Τα γυαλιστερά και χρωματιστά τους περιτυλίγματα ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τα απολαμβάνετε ανάμεσα στα πιάτα.

Δώρα

Οι καλεσμένοι σας θα εκπλαγούν ευχάριστα αν δουν στο γιορτινό τραπέζι μικρά δωράκια. Μπορεί να είναι ένα κεράκι, στολίδια, ή κάτι καθαρά συμβολικό δώρο για τις γιορτές.

Ποτήρια

Και τα ποτήρια μπορούν να έχουν εναλλακτικές χρήσεις. Οι παραπάνω ιδέες είναι ρομαντικές και στολίζουν όμορφα κάθε γιορτινό τραπέζι.

Αρτοποιήματα

Τα μπισκότα και τα διάφορα γιορτινά αρτοποιήματα είναι μια ευκαιρία για γιορτινή διακόσμηση. Μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα σε διάφορα γιορτινά σχέδια, όπως δεντράκια, χιονονιφάδες, Άγιο Βασίλη, χιονάνθρωπο ή ελαφάκι. Η φαντασία δεν έχει όρια!

Credit: Adme

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια