DIY

7 πανίσχυρα tips από έναν επαγγελματία ανθοκόμο για να δώσετε ζωή στα λουλούδια σας και να τα διατηρήσετε περισσότερο καιρό!

Τα λουλούδια έχουν την εκπληκτική ικανότητα να γεμίσουν ένα δωμάτιο με μια γλυκιά μυρωδιά, να το ομορφύνουν και να το γεμίσουν ενέργεια.

Δημιουργήσαμε τις καλύτερες συμβουλές για να διατηρήσετε φρέσκα τα λουλούδια σας, καθώς και δημιουργικές ιδέες για το μπουκέτο και τον τρόπο τοποθέτησής τους, που το σπίτι σας θα μοιάζει με ανθοπωλείο σε χρόνο μηδέν.

Συμβουλές για να κρατήσετε τα λουλούδια φρέσκα και να διαρκέσουν περισσότερο

1. Κρατήστε τα στο ψυγείο

Τοποθετήστε το μπουκέτο μέσα στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας ή όταν τα βλέπει κανείς για να τα κάνετε να διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που τα ανθοπωλεία κρατάνε τα λουλούδια στα ψυγεία.

2. Λακ μαλλιών

Ψεκάστε τα λουλούδια σας με λακ. Έτσι θα τα βοηθήσετε να διαρκέσουν περισσότερο και να παραμείνουν στη θέση τους.

3. Κόψτε τα κοτσάνια σωστά

Τα κοτσάνια θα πρέπει να κοπούν υπό γωνία 45 μοιρών και 2 εκατοστά από τη βάση για να αυξηθεί η επιφάνεια που το λουλούδι θα απορροφά το νερό. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα λουλούδια σας παραμείνουν καλά ενυδατωμένα.

4. Ανοίξτε τα κλειστά μπουμπούκια

Τοποθετήστε τα λουλούδια σας σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό για ένα λεπτό, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα βάζο με κρύο νερό για 20 λεπτά. Αυτό θα ανοίξει τα μπουμπούκια.

5. Διάλυμα με μηλόξιδο

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέσα σε ένα βάζο με νερό, στη συνέχεια προσθέστε τα λουλούδια σας. Θα αυξήσει τη μακροζωία των λουλουδιών σας, αρκεί να αλλάζετε το νερό κάθε λίγες ημέρες.

6. Διάλυμα με βότκα

Ρίξτε μερικές σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη στο νερό του βάζου πριν βάλετε τα λουλούδια σας. Αυτό θα καθυστερήσει να μαραθούν. Όταν αρχίζουν να γέρνουν μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι βότκα στο νερό και θα σταθούν όρθια για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα ή δύο.

7. Ένα κέρμα στο νερό

Ρίξτε ένα κέρμα στο νερό του βάζου για να δώσετε στα λουλούδια σας επιπλέον διάρκεια ζωής. Ο χαλκός λειτουργεί ως μέσο οξίνισης που αποτρέπει τους μύκητες και τα βακτήρια να αναπτυχθούν.

Τρόποι για να τακτοποιήστε όμορφα τα λουλούδια σας

1. Φτιάξτε ένα πλέγμα

Για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας στη θέση τους χρησιμοποιήστε ανθεκτική στο νερό κολλητική ταινία και φτιάξτε ένα πλέγμα στη κορυφή του βάζου σας. Τοποθετήστε τα λουλούδια σας ενδιάμεσα στις κολλητικές ταινίες. Αυτό έχει αποτέλεσμα σε ρηχά βάζα.

2. Ξεκινήστε με τα πράσινα φυτά

Ξεκινήστε με τον διαχωρισμό των λουλουδιών σας από τα πράσινα χόρτα και τοποθετήστε στο βάζο πρώτα τα πράσινα φυτά. Χρησιμοποιήστε λουλούδια μεσαίου μεγέθους για να γεμίσετε τα υπόλοιπα κενά.

3. Τακτοποίηση ανά χρώμα

Ομαδοποιήστε τα λουλούδια σας σε χρωματικά μπλοκ για μια κομψό διαρρύθμιση.

4. Διακοσμήστε το βάζο

Μπορείτε αμέσως να κάνετε μια ανθοδέσμη ή το βάζο σας να φαίνεται πιο φανταχτερό τυλίγοντας τα με νήμα, κορδέλα ή δαντέλα.

5. Χρησιμοποιήστε κάθε λουλούδι

Μόλις τα λουλούδια σας αρχίζουν να πεθαίνουν, μπορείτε να σώσετε τα υπόλοιπα κόβοντάς τα κοντά και τοποθετώντας τα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού με νερό αντί σε ένα μεγάλο βάζο.

6. Φυσικά βάζα

Χρησιμοποιήστε μια κολοκύθα, μήλο ή ένα πεπόνι για να τοποθετήσετε μέσα τα λουλούδια σας κατά τη διάρκεια της σωστής εποχής.

7. Unisex ή ουδέτερο μπουκέτο

Αν θέλετε μια πιο αρρενωπή ή unisex εμφάνιση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρα και ουδέτερα χρωματισμένα λουλούδια στο μπουκέτο σας. Αυτά θα ταιριάζει σε σπίτι διακοσμημένο σε ουδέτερα χρώματα.

8. Ombre ανθοδέσμη

Χρησιμοποιήστε παρόμοια χρωματιστά λουλούδια και οργανώστε τα από τα ανοιχτόχρωμα προς τα σκουρόχρωμα.

9. Ουράνιο τόξο

Διαχωρίστε τα λουλούδια χρωματικά και τοποθετήστε όπως ένα ουράνιο τόξο.

Credit: Sharebly

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια