DIY

7 Έξυπνα Κόλπα για να ανοίξετε ένα Mπουκάλι Κρασί ΧΩΡΙΣ ανοιχτήρι. Αυτό με τον Μαρκαδόρο, είναι Μοναδικό!

Φανταστείτε ένα ήσυχο βράδυ Σαββάτου. Όλες οι έγνοιες της εβδομάδας είναι παρελθόν, οι σκέψεις σας για την δουλειά έχουν εξαφανιστεί και το άλλο σας μισό είναι δίπλα σας.

Αποφασίζετε να κάνετε την βραδιά πιο ρομαντική. Παίρνετε ένα μπουκάλι κρασί και… ξαφνικά όλα χαλάνε επειδή απλά δεν έχετε ανοιχτήρι.

Μην ανησυχείτε όμως, γιατί έχουμε την τέλεια συμβουλή που θα σώσει την βραδιά – και τα δόντια σας! Γιατί, από ότι φαίνεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τα πάντα για να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί.

Με βίδα και πένσα

Βρείτε μια βίδα και μια πένσα με πλατίες άκρες. Όσο πιο φαρδιά είναι η άκρη της βίδας, τόσο το καλύτερο. Βιδώστε την βίδα στον φελλό και αφήστε την να εξέχει περίπου 1,5 εκατοστά από την επιφάνεια του φελλού. Αρχίστε να την τραβάτε προς τα έξω με την πένσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την πλευρά του σφυριού που είναι για να αφαιρεί τα καρφιά αντί για πένσα.

Σουγιάς

Μπορείτε να βγάλετε τον φελλό από ένα μπουκάλι ακόμη και με έναν απλό σουγιά. Η λεπίδα του θα πρέπει να είναι τόσο μικρή που να χωράει εύκολα στον φελλό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μαχαίρι με οδοντωτή άκρη.
Σπρώξτε με προσοχή τον σουγιά μέσα στο φελλό. Στρίψτε το μαχαίρι με προσοχή από τα αριστερά προς τα δεξιά και βγάλτε τον φελλό προς τα έξω.
Αν κατά λάθος βάλατε το μαχαίρι στον φελλό λίγο πλάγια, στηρίξτε το μπουκάλι σε μια σκληρή επιφάνεια όταν προσπαθείτε να βγάλετε τον φελλό προς τα έξω. Ο λαιμός του μπουκαλιού μπορεί να σπάσει εύκολα, γι’αυτό θέλει προσοχή.

Σύρμα και πένσα

Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ατσάλινο σύρμα (για παράδειγμα, αυτό που χρησιμοποιείται για τις κρεμάστρες). Μπορεί να χρειαστεί να το ισιώσετε. Χρησιμοποιώντας την πένσα, λυγίστε το τελευταίο εκατοστό του σύρματος έτσι ώστε να σχηματίζει γωνία περίπου 30 μοιρών. Σπρώξτε με προσοχή τον γάντζο που σχηματίσατε με το σύρμα μέσα στο μπουκάλι, περνώντας το ανάμεσα στην άκρη το φελλού και το λαιμό του μπουκαλιού μέχρι να φτάσει πιο βαθιά από τον φελλό. Το γαντζάκι θα πρέπει να στερεωθεί καλά κάτω από τον φελλό σε σωστή γωνία και να το τραβήξετε προς τα έξω.
Σημείωση: Καλό θα ήταν να φορέσετε γάντια, γιατί το σύρμα μπορεί να κόψει τα χέρια σας.

Συνδετήρας και στιλό

Πάρτε δύο συνδετήρες και ένα στιλό. Ισιώστε λίγο τους συνδετήρες έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα U και στις δύο άκρες τους. Σπρώξτε την μία άκρη του συνδετήρα ανάμεσα στον φελλό και το μπουκάλι. Βεβαιωθείτε ότι η άλλη άκρη προεξέχει. Μόλις φτάσει η άκρη του συνδετήρα κάτω από τον φελλό, στρίψτε τον και στερεώστε την άκρη του U στον πάτο του φελλού. Κάντε το ίδιο και με τον δεύτερο συνδετήρα. Ισιώστε τις άκρες που έχουν μείνει έξω από το μπουκάλι και στρίψτε τις μεταξύ τους. Τραβήξτε τον φελλό προς τα έξω με τον στιλό και τις ενωμένες άκρες των συνδετήρων.

Βίδα και βάση για καλαμπόκι

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πένσα που είδαμε παραπάνω με μία βάση για καλαμπόκι και μαζί με την βίδα να σχηματίσετε ένα ανοιχτήρι σε σχήμα Τ. Προσέξτε το κεφάλι της βίδας να είναι πιο μεγάλο από το άνοιγμα της βάσης για καλαμπόκι. Σπρώξτε μέσα στον φελλό τα 3/4 της βίδας. Τοποθετήστε την βάση για καλαμπόκι έτσι ώστε να σχηματίζει ένα Τ με την βίδα. Χρησιμοποιώντας τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο σας τραβήξτε προσεκτικά την βάση προς τα πάνω και βγάλτε τον φελλό.

Μαχαίρι και στιλό

Σ’αυτή την μέθοδο θα χρειαστεί να σπρώξετε τον φελλό μέσα στο μπουκάλι αντί να τον βγάλετε έξω.
Διαπεράστε τον φελλό με κάτι αιχμηρό, για να μειώσετε την πίεση καθώς θα σπρώχνετε τον φελλό μέσα στο μπουκάλι. Στερεώστε το μπουκάλι σε μια σταθερή, οριζόντια επιφάνεια, για παράδειγμα στο πάτωμα. Σπρώξτε τον φελλό προς τα κάτω με το στιλό ή κάποιο άλλο (μη αιχμηρό) αντικείμενο το οποίο έχει κατάλληλο φάρδος σε σχέση με τον φελλό και τον λαιμό του μπουκαλιού.
Προσοχή, στρέψτε το μπουκάλι μακριά από τα άτομα που βρίσκονται γύρω σας, σε περίπτωση που το κρασί τους πιτσιλίσει μόλις πέσει ο φελλός μέσα.

Σφυρί και μικρά καρφιά

Θα χρειαστείτε ένα σφυρί και 5 μικρά καρφιά.
Με προσοχή, περάστε τα καρφιά μέσα στον φελλό σε μία ευθεία με μικρή απόσταση ανάμεσα τους. Με την άκρη του σφυριού που είναι για να αφαιρεί τα καρφιά, τραβήξτε τα καρφιά προς τα έξω χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας σαν μοχλό. Τραβήξτε τον φελλό προς τα έξω.
Αν δεν μπορείτε να βγάλετε εντελώς τον φελλό, βάλτε πάλι τα καρφιά μέσα, αλλά αυτή την φορά κάθετα στην ευθεία που δημιουργήσατε την πρώτη φορά και προσπαθήστε πάλι να τα τραβήξετε προς τα έξω με το σφυρί.

Και όταν τελικά καταφέρετε να το ανοίξετε, είναι ώρα να απολαύσετε το κρασί σας με τον σύντροφό σας!

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια