DIY

4 Απαίσια χρώματα που ασχημαίνουν το σπίτι σας και ρίχνουν την αγοραστική του αξία. Δείτε ΠΟΙΑ να επιλέξετε!

Όλοι έχουμε την δική μας προτίμηση όταν πρόκειται για χρώματα, αλλά σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, τα χρώματα που επιλέγουμε μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την αξία των σπιτιών μας. Η Zillow ανέλυσε 50.000 σπίτια σε όλη τη χώρα για να διαπιστώσει ότι οι χρωματικές αποφάσεις εντός ενός σπιτιού μπορούν να επηρεάσουν την τελική τιμή πώλησης του σπιτιού κατά πάνω από 1.000 δολάρια.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, υπάρχουν τέσσερα χρώματα, τα οποία πρέπει να αποφεύγονται προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη τιμή πώλησης για τα σπίτια σας. Εδώ είναι τα χρώματα που θα μειώσουν την αξία του σπιτιού σας, και ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε με κάθε κόστος.

1. Σκούρο γκρι

Το γκρι είναι μια δημοφιλής επιλογή χρώματος, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε τη απόχρωση. Η επιλογή της λανθασμένης απόχρωσης του γκρι μπορεί είτε να αυξήσει ή να μειώσει την τελική τιμή πώλησης του σπιτιού σας κατά 1.000 δολάρια. Οι ιδιοκτήτες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν σκούρο γκρι στους τοίχους της τραπεζαρίας τους, για παράδειγμα, έριξαν την τιμή του κατά 1.100 δολάρια από την αναμενόμενη τιμή πώλησης για το σπίτι τους. Αντίθετα, οι τοίχοι του σπιτιού που είχαν ανοιχτό γκρι βοήθησαν να αυξηθεί η αξία ενός σπιτιού κατά 1.100 δολάρια.

2. Λευκό

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η χρήση το λευκό σε ορισμένους χώρους – ειδικά στις κουζίνες – μπορεί να κάνει τους αγοραστές να αισθάνονται σαν νεκροί.

Τα σπίτια με λευκές κουζίνες έπεσε η αγοραία αξία τους κατά 82 δολάρια.

3. Τερακότα

Αυτή η τολμηρή επιλογή χρώματος θα μπορούσε να ρίξει την τιμή στην αξία του σπιτιού σας κατά 793 δολάρια. Η Zillow διαπίστωσε ότι τα σπίτια με σαλόνι με χρώμα τερακότα πωλούνται λιγότερο από την αναμενόμενη αξία.

4. Σκούρο καφέ

Αυτό το χρώμα έχει αναφερθεί ως βρώμικο. Όταν χρησιμοποιείται στο μπάνιο ή στο υπνοδωμάτιο, το σκούρο καφέ μειώνει την τελική τιμή πώλησης έως και 469 δολάρια.

Τι χρώματα στην πραγματικότητα προσθέτουν αξία σε ένα σπίτι;

Όταν προσπαθούμε να αυξήσουμε την αξία των σπιτιών μας, η Zillow προτείνει αυτές τις τέσσερις επιλογές χρωμάτων.

1. Μωβ

Πολλοί αγοραστές θέλουν ορισμένες αποχρώσεις του μοβ στην τραπεζαρία. Η Zillow διαπίστωσε ότι το μωβ αυξάνει την τιμή πώλησης των σπιτιών κατά 1.122 δολάρια.

2. Μπεζ

Βάψτε το μπάνιο σας με μπεζ χρώμα και θα δείτε την τιμή πώλησης του σπιτιού σας να αυξάνεται κατά 283 δολάρια, σύμφωνα με τον Zillow.

3. Κίτρινο

Ένα κίτρινο χρώμα στην κουζίνα σας μπορεί να αυξήσει την τιμή πώλησης του σπιτιού σας κατά 1.360 δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση της Zillow.

4. Πράσινο

Στο υπνοδωμάτιο, επικεντρωθείτε στο ανοιχτό πράσινο ή χακί χρώμα για να δείτε μια αύξηση 1.332 δολαρίων στην τιμή πώλησής σας. Και για άλλη μια φορά, αποφύγετε το σκούρο καφέ, μπορεί να σας κοστίσει 236 δολάρια.

5. Ανοιχτό γκρι

Credit: SimpleMost

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια