DIY

20+1 Πανέξυπνα Κόλπα για την Καθαριότητα του Σπιτιού που θα σας Λύσουν τα Χέρια!

Πως μπορείτε να καθαρίσετε το σπίτι στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα; Πως μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βρωμίσουν πάλι όλα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά; Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που θα κάνουν τον καθαρισμό τους σπιτιού σας απλό και γρήγορο. Μπορείτε να μας ευχαριστήσετε αργότερα!

1. Ασημικά

Πάρτε ένα μεγάλο δοχείο και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Γεμίστε το με ζεστό νερό και προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Αφήστε τα ασημένια σας αντικείμενα να μουλιάσουν σε αυτό το μείγμα για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

2. Στρώμα

Ανακατέψτε βότκα και νερό σε αναλογία 1:3 και ψεκάστε το μείγμα στο στρώμα σας. Το οινόπνευμα θα το απολυμάνει και θα καταστρέψει τα περισσότερα βακτήρια.

3. Φούρνος μικροκυμάτων

Κόψτε μερικά λεμόνια στη μέση και τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο δοχείο με νερό. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνετέ το μέχρι να βράσει το νερό και αφήστε το έτσι για ένα λεπτό. Η βρωμιά στο εσωτερικό θα είναι πιο εύκολη να την σκουπίσετε.

4. Λεκέδες γράσου

Περάστε ένα κομμάτι άσπρη κιμωλία πάνω από τον λεκέ από γράσο, αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Αυτό λειτουργεί εξίσου καλά με τους λεκέδες στα ρούχα, αλλά και στους τοίχους. Για τα ρούχα, αφήστε το για μια ώρα και στη συνέχεια απλά να φυσήξτε την κιμωλία για να φύγει.

5. Στεγνά παπούτσια

Αν τα παπούτσια σας γίνουν μούσκεμα, γεμίστα τα με τις σελίδες μιας τσαλακωμένης εφημερίδας και θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα.

6. Τρίχες ζώων

Φορέστε ένα ζευγάρι απλά γάντια από καουτσούκ που χρησιμοποιείται κανονικά για το πλύσιμο των πιάτων, βουτήξτε τα σε νερό και στη συνέχεια περάστε τα χέρια σας κατά μήκος της επιφάνειας των επίπλων που καλύπτονται από τρίχες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια ξύστρα από αυτές που χρησιμοποιούν κανονικά για τον καθαρισμό των παραθύρων. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

7. Καμένο φαγητό σε τηγάνι

Γεμίστε το τηγάνι με λίγο νερό – ίσα-ίσα για να καλύψει την επιφάνεια. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα ένα ποτήρι ξύδι. Βράστε σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Τα καμένα κομμάτια των τροφίμων θα βγουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

8. Άλατα στον βραστήρα

Αυτός είναι το ευκολότερο απ’ όλα. Ρίξτε μια κουταλιά χυμό λεμονιού σε νερό και βράστε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, χύστε το νερό και ο βραστήρας σας θα είναι σαν καινούριος!

9. Κεφαλή του ντους

Ρίξτε λίγο ξύδι σε μια σακούλα πολυαιθυλενίου και στη συνέχεια στερεώστε την στην κεφαλή ντους χρησιμοποιώντας λαστιχάκια. Αφήστε το για μια ώρα ή για μια ολόκληρη μέρα.

10. Νεροχύτης

Τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των επιφανειών σας. Ψεκάστε λίγο αλάτι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα φρούτα για να σκουπίσετε το νεροχύτη.

11. Κρυστάλλινα και γυάλινα σκεύη

Ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό ξύδι σε μια λεκάνη (μπορείτε να τα ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου δύο λεπτά). Βυθίστε τα πιάτα στο ξύδι, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως. Μετά από λίγα λεπτά, ξεπλύνετε και σκουπίστε.

12. Μπουκάλια με στενό λαιμό

Γεμίστε το μπουκάλι με ζεστό νερό και προσθέστε λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια, προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ρύζι. Ανακινείστε καλά. Το ρύζι θα τρίβεται στα πλευρά της φιάλης και θα καθαρίσει όλες τις ακαθαρσίες. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

13. Σκόνη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντιστατικό πανί για να σκουπίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το συγκεκριμένο φασμα θα αφαιρέσει τη σκόνη με ευκολία.

14. Περσίδες

Βάλτε μία καθαρή κάλτσα στο χέρι σας. Μουλιάστε το σε ένα μείγμα από ένα μέρος νερό και ένα μέρος ξύδι και στη συνέχεια σκουπίστε κάτω από τις περσίδες.

15. Αποχέτευση

Ρίξτε μισό φλιτζάνι σόδα και μισό φλιτζάνι ξύδι στο άνοιγμα της τάπας, ένα υλικό τη φορά. Σκεπάστε το και αφήστε το για 15 λεπτά. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό.

16. Λεκέδες στις μοκέτες

Σκουπίστε το λεκέ με μείγμα που αποτελείται από ένα μέρος ξύδι και δύο μέρη νερό. Καλύψτε το με ένα βρεγμένο πανί και στη συνέχεια περάστε το από πάνω με καuτό σίδερογια 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία, αν ο λεκές δεν εξαφανιστεί την πρώτη φορά.

17. Άλατα

Για να απαλλαγείτε από τα άλατα που καλύπτουν την επιφάνεια της βρύσης σας, σκουπίστε την με ένα κομμάτι λεμόνι και μετά από πέντε λεπτά ξεπλύνετε με νερό.

18. Μύλος καφέ / μπαχαρικών

Για να τα καθαρίσετε και να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά, απλά τρίψτε λίγο ρύζι και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

19. Πλαστικά δοχεία

Σκουπίστε με το χυμό λεμονιού, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Θα απαλλαγείτε και από τους λεκέδες και από τις μυρωδιές.

20. Οσμές ζώων

Ανακατέψτε σόδα και οξυζενέ σε ίσα μέρη σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να σκουπίσετε την περιοχή και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί αμέσως.

21. Φούρνος

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα υδατικό διάλυμα αμμωνίας σε ένα δοχείο και αφήστε το μια μέρα μέσα στον σβηστό φούρνο. Αερίστε το δωμάτιο το πρωί και στη συνέχεια καθαρίστε το φούρνο. Η βρωμιά θα βγει εύκολα και η έντονη μυρωδιά θα εξαφανιστεί σύντομα. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παράθυρα ανοιχτά όσο καθαρίζετε και ότι φοράτε λαστιχένια γάντια όλη την ώρα.

Credits: Bright Side

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια