DIY

20 Υπέροχες και Πανεύκολες Προτάσεις. Φτιάξτε τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα Στολίδια μέσα σε μόλις μισή ώρα!

Το γιορτινό κλίμα αρχίζει να μας συναρπάζει και τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μόνοι μας κάτι χειροποίητο για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας μέσα στο πνεύμα των γιορτών! Οι παρακάτω ιδέες δεν απαιτούν δύσκολα υλικά, και μπορούν να φτιαχτούν μέσα σε μισή ώρα! Ρίξτε μια ματιά…

Αστέρια από νήμα

Φτιάξτε εύκολα αστεράκια από νήμα. Θα χρειαστείτε μια ξύλινη επιφάνεια, καρφιά και νήματα σε διαφορετικά χρώματα. Δείτε σε αυτό το βίντεο πως να τα φτιάξετε.

Στεφάνι με χριστουγεννιάτικα στολίδια από παλιά κρεμάστρα

Θα χρειαστείτε 20-25 χριστουγεννιάτικα στολίδια σε διαφορετικά μεγέθη, μια κρεμάστρα από σύρμα και μια κορδέλα. Δείτε σε αυτό το άρθρο πως να το φτιάξετε.

Τραπεζομάντηλο από χιονονιφάδες

Κόψτε χιονονιφάδες σε διαφορετικά σχήματα και στη συνέχεια κολλήστε τις μεταξύ τους με διάφανη κολλητική ταινία. Ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι.

Χρωματιστά σκουφάκια-στολίδια

Θα χρειαστείτε: το χάρτινο ρολό από το χαρτί υγείας, νήματα σε διαφορετικά χρώματα, ψαλίδι. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε σε αυτό το βίντεο.

Φωτιστικό «Νυχτερινή πόλη ή δάσος»

Θα χρειαστείτε: διάφανα βαζάκια, ρεσό ή κεριά, μαύρο χαρτόνι. Μετρήστε τη περιφέρεια του βάζου και κόψτε το περίγραμμα μιας πόλης ή ενός δάσους. Κολλήστε το χαρτόνι εξωτερικά του βάζου και μπορείτε να το ψεκάσετε με τεχνητό χιόνι σε σπρέι.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτογραφίες

Θα χρειαστείτε: πλαστικά ή γυάλινα διάφανα στολίδια, μικρές εκτυπωμένες φωτογραφίες, τεχνητό χιόνι ή χαρτιά κομμένα σε λεπτές λωρίδες. Κάντε τις φωτογραφίες ένα λεπτό ρολό και περάστε τις μέσα από το άνοιγμα του στολιδιού. Με μια οδοντογλυφίδα ανοίξτε τη φωτογραφία και γεμίστε το με ό,τι θέλετε.

Φωτάκια μέσα σε μπολ ή βάζο

Γεμίστε ένα διάφανο μπολ ή βάζο με κουκουνάρια ή στολίδια και προσθέστε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Έτοιμο μέσα σε 5′ λεπτά.

Γιορτινή γωνία δίπλα στο τζάκι

Στολίστε ένα καλάθι με ξύλα, κουκουνάρια και φωτάκια δίπλα στο τζάκι. Δίνει την εντύπωση ότι καίει μια φωτιά ή ότι καίνε κάρβουνα.

Κεράκια που επιπλέουν

Γεμίστε ποτήρια ή βαζάκια με ξυλάκια, γκι, ρεσό ή μικρά κεράκια και προσθέστε νερό. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

Χιονάνθρωπος στη πόρτα ή το ψυγείο

Κόψτε από χαρτόνι τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και το κασκόλ ενός χιονάνθρωπου με απλά σχήματα, όπως τρίγωνα και κύκλους, και στολίστε την εξώπορτα ή τη πόρτα του ψυγείου.

Χιονονιφάδες στα παράθυρα

Θα χρειαστείτε: θερμόκολλα, αντικολλητικό χαρτί, σχέδια χιονονιφάδας. Τοποθετήστε το αντικολλητικό χαρτί πάνω από το σχέδιο της χιονονιφάδας, κάντε το περίγραμμα της με την θερμόκολλα και αφήστε το να στεγνώσει. Ξεκολλήστε το εύκολα από το αντικολλητικό χαρτί και κρεμάστε τις χιονονιφάδες στα τζάμια.

Σοκολατάκια-χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Στολίστε το γιορτινό τραπέζι με αυτά τα όμορφα σοκολατάκια. Θα χρειαστείτε: σοκολατάκια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, πράσινο χαρτόνι ή πράσινο χαρτί περιτυλίγματος, οδοντογλυφίδες. Κόψτε το χαρτόνι σε τρίγωνα και κολλήστε τις οδοντογλυφίδες πάνω στα τρίγωνα. Περάστε τα δεντράκια στα σοκολατάκια.

Γιρλάντα από φωτάκια με φωτογραφίες και ζωγραφιές

Αστέρια οριγκάμι

Φτιάξτε στολίδια με αστεράκια οριγκάμι. Δείτε σε αυτό το άρθρο πως να τα φτιάξετε

Ζωγραφιστά κουτάλια

Αν έχετε παλιά κουτάλια και έχετε ταλέντο στη ζωγραφική, τότε φτιάξτε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή βάψτε ξύλινες κουτάλες και διακοσμήστε τη κουζίνα σας!

Χιονάνθρωποι από κάλτσες

Φτιάξτε μικρούς χιονάνθρωπους με απλά υλικά. Θα χρειαστείτε: ρύζι, κάλτσες, κουμπιά, κλωστή και ύφασμα για κασκόλ.

Τρισδιάστατες χιονονιφάδες

Θα χρειαστείτε: λευκό χαρτί, ψαλίδι, συρραπτικό. Δείτε σε αυτό το άρθρο πως να τις φτιάξετε.

Στολίδια από παλιές λάμπες

Ζωγραφίστε παλιές λάμπες και κάντε τις χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Vintage διακοσμητικό βαζάκι

Θα χρειαστείτε: ένα παιδικό αυτοκινητάκι, ένα μικρό πλαστικό έλατο, βάζο, κομμένο λευκό χαρτί σε μικρά κομματάκια, κόκκινο νήμα, κουδουνάκια. Δείτε σε αυτό το άρθρο πως να φτιάξετε.

Στολίδια γεμάτα με αναμνήσεις, όνειρα και κάθε είδους ψιλοπράγματα

Γεμίστε διάφανα στολίδια με μικροαντικείμενα όπως κλαδάκια, τεχνητό χιόνι (ή χοντρό αλάτι), άμμο, μικρά κοχύλια, χαρτάκια με ευχές ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ιδανικό για μικρό χειροποίητο δώρο σε φίλους και οικογένεια.

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια