DIY

15 εκπληκτικές ιδέες για να οργανώσετε το μπάνιο σας και να το έχετε πάντα καθαρό και συμμαζεμένο

Κάθε μέρα ξεκινάει και τελειώνει στο μπάνιο, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να είναι πάντα όμορφο και εργονομικό. Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού και το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αξιοποιήστε τον χώρο κάτω από την μπανιέρα

Μπορείτε να φτιάξετε αρθρωτές πόρτες στις άκρες τις μπανιέρας και να αποθηκεύετε διάφορα πράγματα σε αυτά τα ντουλαπάκια.

Ράφι πάνω από την πόρτα

Τα ράφια πάνω από την πόρτα, έτσι θα δημιουργήσετε πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για διάφορα χρήσιμα πράγματα.

Γυάλινα βαζάκια

Τα συμβατικά γυάλινα βάζα είναι τέλεια για την αποθήκευση μικρών πραγμάτων. Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα ράφι ή να τα στηρίξετε στον τοίχο.

Αποθήκευση καλλυντικών

Τα καλλυντικά πρέπει πάντα να είναι προσβάσιμα, είναι βολικά να τα αποθηκεύετε σε μία βάση που έχει αρκετά ράφια.

Κρεμάστρα για πετσέτες

Τις πετσέτες μπορείτε να κρεμάσετε και σε άλλα μέρη εκτός από τους τοίχους, όπως στην πόρτα: απλά τοποθετήστε τις κρεμάστρες σε μία σειρά.

Αξιοποιήστε την πόρτα

Οι πόρτες από τα ντουλαπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικός χώρος διαφόρων πραγμάτων. Απλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε μικρά ράφια.

Ραφιέρες

Μια εναλλακτική λύση για τις συνήθεις ντουλάπια και ράφια μπορεί να γίνει μια μεγάλη ραφιέρα. Απλά πρέπει να επιλέξετε ραφιέρα σωστού μεγέθους για το μπάνιο σας.

Πρωτότυπα κουβαδάκια

Σε μικρά κουβαδάκια, στηριγμένα δίπλα στον καθρέφτη, θα είναι πολύ βολικό να αποθηκεύετε χτένες, πιστολάκια για τα μαλλιά, βούρτσες για τα μαλλιά και πολλά άλλα πράγματα.

Βάση για τις συσκευές για τα μαλλιά

Οι σωλήνες από PVC είναι ιδανική για την αποθήκευση ογκωδών συσκευών όπως είναι το πιστολάκι για τα μαλλιά και το σίδερο μαλλιών.

Παιδικά παιχνίδια

Υπάρχουν ειδικές τσάντες για τα παιδικά παιχνίδια που είναι πολύ βολικά, γιατί μπορείτε να τα στηρίξετε στον τοίχο, επιτρέποντας τα παιχνίδια να στεγνώσουν.

Νέα ζωή για της γλάστρες

Οι μικρές γλάστρες είναι ιδανικές για την αποθήκευση μικρών πραγμάτων στο μπάνιο και επίσης κάνουν το εσωτερικό χώρο πιο άνετο.

Αξιοποιήστε τα βαθουλώματα

Εάν έχετε στο μπάνιο σας κενά βαθουλώματα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως ράφια, για την αποθήκευση πετσετών για παράδειγμα.

Αγκίστρια μπάνιου

Με την βοήθεια αγκιστριών μπορείτε να έχετε τα καλλυντικά και τις πετσέτες πάντα δίπλα σας.

Μεταλλικό καλάθι

Τα μεταλλικά καλάθια μπορείτε να τα στηρίξετε στον τοίχο ή στην πλευρά κάποιου ντουλαπιού, θα λύσει το πρόβλημα αποθήκευσης σε ένα μικρό μπάνιο.

Ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη

Credit: Tiletwra | Adme

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια