DIY

15 Έξυπνες Συμβουλές για να Κάνετε το Σπίτι σας να Αστράφτει από Καθαριότητα! Η 4η είναι η πιο Χρήσιμη!

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι αναγκαίο κακό και πολλές φορές καταντάει αγγαρεία. Όμως αν ξέρετε σε κάθε περίσταση τι κατάλληλο καθαριστικό και μέθοδο για να καθαρίσετε, τότε θα γίνει παιχνιδάκι! Δείτε τις παρακάτω 15 χρήσιμες συμβουλές για να έχετε ένα πεντακάθαρο σπίτι! 

Βρύσες που λάμπουν

Για 30–40 λεπτά τυλίξτε τη βρύση με χαρτί κουζίνας που θα έχετε βουτήξει σε ξίδι. Θα λάμπει σαν καινούρια!

Πεντακάθαρες γωνίες και άκρες μπανιέρας

Βουτήξτε σε χλωρίνη κομμάτια βαμβάκι και τοποθετήστε τα στις άκρες και τις γωνίες της μπανιέρας. Αφήστε να δράσουν ολόκληρο το βράδυ. Η μούχλα θα εξαφανιστεί και θα επανέλθει το λευκό χρώμα.

Καθαροί καθρέφτες

Περάστε τους καθρέφτες με ξίδι, που θα το έχετε αραιώσει με ίση ποσότητα νερού. Προσθέστε στο διάλυμα μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, που θα χαρίσει ευχάριστο άρωμα.

Απαλλαγείτε από σκουριά

Περάστε τα σημεία που έχουν σκουριά ένα λεμόνι κομμένο στη μέση, που θα το έχετε βουτήξει σε αλάτι και ξεχάστε τη σκουριά.

Λιγότερη σκόνη στον εξαερισμό

Μόλις καθαρίσετε τον εξαερισμό, περάστε το με κερί. Έτσι δε θα προσκολλάται εύκολα η σκόνη.

Καθαρισμός τοίχων και ταβανιών

Περάστε τους τοίχους και τα ταβάνια με μια απλή στεγνή σφουγγαρίστρα.

Μπανιέρα που λάμπει

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξτε δύο δόσεις απορρυπαντικό σκόνη με βάση το οξυγόνο. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί ξεβγάλτε και θα έχει επανέλθει το αρχικό αστραφτερό χρώμα.

Απαλλαγείτε από σημάδια σαπουνιού στα τζάμια της ντουζιέρας

Καθαρίστε τα σημάδια από σαπούνι με τη βοήθεια ενός πινέλου με σκληρές τρίχες και οποιοδήποτε καθαριστικό για τα τζάμια.

Κάντε τις βρύσες να αστράφτουν

Αφού έχετε καθαρίσει τις βρύσες, κάντε τις να αστράφτουν, περνώντας τις επιφάνειες με ένα βαμβάκι που θα το έχετε βουτήξει σε παιδικό λάδι. Με ένα στεγνό βαμβάκι περάστε τις ξανά για να αφαιρέσετε τυχόν λιπαρότητα και δείτε τις να αστράφτουν.

Απαλλαγείτε από κίτρινους λεκέδες σε λεκάνες

Απαλλαγείτε από κίτρινους λεκέδες από άλατα με μείγμα κρεμόριου (τάρταρ) και χυμό λεμονιού. Τρίψτε τις επιφάνειες με μια παλιά οδοντόβουρτσα και δείτε τους λεκέδες να εξαφανίζονται.

Καθαρίστε επιφάνειες από γρανίτη

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά επιφάνειες από γρανίτη, ανακατέψτε σε ένα μπολάκι 2 κούπες νερό, 1/4 της κούπας αλκοόλ και 5-6 σταγόνες υγρό σαπούνι. Καθαρίστε τις επιφάνειες με ένα πανάκι που θα έχετε βουτήξει σε αυτό το διάλυμα.

Καθαρά χερούλια

Καθαρίστε τα χερούλια με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας και υγρού πιάτων. Τρίψτε τα δύσκολα σημεία με την οδοντόβουρτσα και περάστε στη συνέχεια με ένα καθαρό πανάκι.

Καθαρά πλακάκια

Καθαρίστε τα πλακάκια και τους αρμούς με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα αφαιρεί αποτελεσματικά και λιπαρούς λεκέδες.

Καθαρός νεροχύτης

Ρίξτε αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας και τρίψτε την επιφάνεια με ένα σφουγγαράκι, στο οποίο θα έχετε ρίξει οξυζενέ. Όλοι οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

Καθαρός φούρνος μικροκυμάτων

Τοποθετήστε ένα μπολάκι με νερό για 5 λεπτά και θέστε σε λειτουργία το φούρνο μικροκυμάτων. Οι υδρατμοί θα μαλακώσουν τη βρωμιά και στη συνέχεια με ένα υγρό πανάκι απλά καθαρίστε το εσωτερικό του.

Credit: adme.ru

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια