DIY

14 πράγματα που Έχετε στο σπίτι σας που έχουν Περισσότερες Χρήσεις από ό,τι νομίζατε…

Κιμωλία

Ξέρατε ότι η κιμωλία μπορεί να απομακρύνει τα σημάδια από το γιακά σας, να καθαρίσει το λίπος, να γυαλίσει τα ασημικά σας και να καλύψει τις ρωγμές στους τοίχους;

Σακουλάκια που κλείνουν

Έχουν αμέτρητες χρήσεις: μπορείτε να αποθηκεύσετε από φαγητό μέχρι έγγραφα μέσα τους. Ορίστε μια λίστα με το πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε [Εδώ]

Αντικολλητικό χαρτί

Μπορείτε να το βάλετε στα ράφια του ψυγείου σας για να είναι πιο συμμαζεμένα, να το χρησιμοποιήσετε σε ένα φερμουάρ που έχει σκαλώσει, ακόμα και για να κάνετε τη βρύση σας να γυαλίζει.

Ξίδι

Σίγουρα ξέρετε ότι έχει πολλές χρήσεις, όπως το πλύσιμο των φρούτων, ο καθαρισμός του μπάνιου, αλλά ξέρατε ότι μπορεί να καθαρίσει τη σκόνη; Το λιωμένο κερί; Να ξεφορτωθεί τις δυσάρεστες οσμές; Να καταπολεμήσει τα έντομα στον κήπο σας;

Αλάτι

Το Saltworks παραθέτει 14.000 χρήσεις για το αλάτι. Ξέρατε ότι μπορεί να καθαρίσει τα ψάθινα έπιπλα σας, τα βρώμικα σφουγγάρια σας και να δώσει γεύση στον καφέ σας;

Τα φίλτρα του καφέ

Μπορείτε να βάλετε φίλτρα του καφέ κάτω από τις γλάστρες σας πριν τις ποτίσετε. Το νερό θα βγαίνει έξω, αλλά όχι και το χώμα.

Βαζελίνη

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε μια πέστροφα, αλλά και για να γυαλίσετε τα παπούτσια σας.

Καλαμποκάλευρο

Έχει χρήσεις και εκτός κουζίνα, για παράδειγμα βοηθάει στα καψίματα, απομακρύνει πολλούς λεκέδες και θεραπεύει ακόμα και το πόδι του αθλητή.

Κρέμα για τα χέρια

Πέρα από το ότι κρατάει τα χέρια σας απαλά, μπορεί να απομακρύνει τον στατικό ηλεκτρισμό, να χρησιμοποιηθεί αντί για κρέμα ξυρίσματος και να δαμάσει τα αραιά μαλλιά.

Πιστολάκι για τα μαλλιά

Μπορείτε να αφαιρέσετε τις ταμπέλες με την τιμή από ρούχα, να βάλετε γλάσο στα cupcakes σας και να σφίξετε τα γυαλιά σας όταν χαλαρώνουν.

Κολλητική ταινία

Η κολλητική ταινία έχει άπειρες χρήσεις: από το να κολλήσετε κάτι που έχει σπάσει μέχρι να αντικαταστήσετε τα κεραμίδια σας.

Βερνίκι νυχιών

Πέρα από το να κάνουν τα νύχια σας όμορφα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βερνίκι για να κλείσετε φακέλους, να απομακρύνετε ρόζους και να καλύψετε τις γρατσουνιές στο αυτοκίνητο σας.

Λαστιχάκια

Μπορείτε να πιάσετε σχεδόν τα πάντα με τα λαστιχάκια, αλλά μπορείτε ακόμη να τα χρησιμοποιήσετε για να σβήσετε μια τσιμπιά ή για να ξέρετε πόσο κρασί έχετε στο μπουκάλι σας.

Οδοντόκρεμα

Μπορεί να καθαρίσει τα δερμάτινα και τα κοσμήματα σας και να ξεθολώσει τα γυαλιά σας.

Credit: diply.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια