DIY

14 Απλά πράγματα που έχετε συνηθίσει να κάνετε με λάθος τρόπο. Μάθετε τον σωστό και η ζωή σας θα γίνει ευκολότερη!

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για τους οποίους όμως δεν ξέρουμε που μπορούν να μας κάνουν την ζωή στην κουζίνα πολύ πιο εύκολη. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά πράγματα που έχουμε μάθει να τα κάνουμε με τον λάθος τρόπο.

1. Ζεσταίνουμε αυτό το γλυκό

Ποιος να το ήξερε πως αν ζεστάνεις αυτά τα κομματάκια σοκολάτας με Marshmallow θα γινόντουσαν δύο με τρεις φορές πιο νόστιμα.

2. Χρησιμοποιούμε το μπλέντερ

Με την βοήθεια ενός χάρτινου πιάτου δεν θα έχετε ποτέ ξανά προβλήματα με πιτσιλιές από την χρήση του μπλέντερ.

3. Όταν φτιάχνουμε φλούδες σοκολάτας

Φτιάξτε εύκολα φλούδες σοκολάτας με την βοήθεια ενός αποφλοιωτή.

4. Διατηρούμε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αφού πλύνετε καλά τα λαχανικά τοποθετήστε τα πάνω σε μερικές χαρτοπετσέτες, με αυτόν τον τρόπο θα διπλασιάσετε την ζωή τους.

5. Άνοιγμα καρύδας

Ανοίξτε μερικές τρύπες στον πάτο της καρύδας και αφήστε τον χυμό να βγει, στην συνέχεια βάλτε την καρύδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήστε την για 15 λεπτά — μετά από αυτά τα έξυπνα βήματα η καρύδα θα σπάσει μόνη της, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την σπάσετε τελείως.

6. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια

Οι γνώστες των μανιταριών προτείνουν να μην πλένετε τα μανιτάρια με νερό. Καλύτερα να τα σκουπίσετε με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μια απαλή βούρτσα — με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν το άρωμά τους.

7. Διατηρούμε τις μπανάνες

Ξεχωρίστε τις μπανάνες σας και τυλίξτε τα κοτσάνια τους με πλαστική μεμβράνη. Στην συνέχεια βάλτε τις μπανάνες στο ψυγείο, με αυτόν τον τρόπο θα μείνουν φρέσκες για πολύ περισσότερο καιρό.

8. Φτιάχνουμε τραγανό πρωινό

Οι νιφάδες καλαμποκιού και άλλα δημητριακά μπορούν να χάσουν πολύ γρήγορα την τραγανή υφή τους αν αφήσετε την συσκευασία δημητριακών ανοιχτή για λίγα λεπτά. Μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε την τραγανή υφή τους βάζοντας τα δημητριακά σε ζεστό φούρνο για 5-10 λεπτά . Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τα πατατάκια.

9. Πλένουμε τα τηγάνια

Μια πολύ γρήγορα λύση για τα πολύ βρώμικα τηγάνια και τις κατσαρόλες είναι να τα γεμίσετε με νερό και λίγο ξύδι και να αφήσετε το μείγμα να βράσει. Θα κάνει τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο.

10. Προσθέτουμε τυρί στα μπέργκερ

Για να φτιάξετε ένα πραγματικό μπέργκερ με σωστά λιωμένο τυρί, θα πρέπει να βάλετε το τυρί πάνω στο μπιφτέκι μόλις είναι έτοιμο, να προσθέσετε λίγο νερό στο τηγάνι και να το καλύψετε με το καπάκι. Το τυρί θα λιώσει μέσα σε 3-5 δευτερόλεπτα.

11. Μαζεύουμε τα υπολείμματα από τα βαζάκια

Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα ένα εξαιρετικά γευστικό πρωινό με τα υπολείμματα μαρμελάδας, σοκολάτας ή φυστικοβούτυρου, απλά γεμίζοντας το βαζάκι με νιφάδες βρώμης και γάλα.

12. Κόβουμε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα

Για να προστατευτείτε από τις ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι, οι οποίες μας προκαλούν δάκρυα, απλά ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού στον πάγκο κοπής πριν αρχίσετε την κοπή.

13. Δίνουμε ζωή στα καμμένα μπισκότα

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε την καμμένη επιφάνεια των μπισκότων με την βοήθεια ενός τρίφτη — κανένας δεν θα μάθει πως δεν σας βγήκαν τα μπισκότα

14. Σηκώνουμε βάρη

Αν πρέπει να σηκώσετε μεγάλο βάρος, θα πρέπει να το κάνετε με τέτοιο τρόπο ώστε το φορτίο να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την σπονδυλική στήλη. Για να γίνει αυτό, καθίστε χαμηλά, πάρτε το φορτίο και σηκωθείτε όρθιοι. Το σήκωμα βαριών αντικειμένων είναι επικίνδυνο, καθώς μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση των σπονδύλων.

Credit: Adme | Tilestwra

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια