DIY

12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα

Ακόμα και αν το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα, τα αποτελέσματα πάντα δικαιολογούν την προσπάθεια που έγινε. Δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα, όταν έχετε μόλις τελειώσει την υποχρέωσή σας, και  τα πάντα λάμπουν από καθαριότητα! 

Σας βρήκαμε τις καλύτερες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού να γίνουν πιο αποτελεσματικές και ακούραστες.

Πως να επαναφέρετε ξύλινες επιφάνειες

Αναμείξτε ½ κούπα ξίδι με ½ κούπα ελαιόλαδο, βουτήξτε ένα πανί στο μείγμα και σκουπίστε το ξύλο. Οι γραντζουνιές θα εξαφανιστούν τελείως και η επιφάνεια θα δείχνει σαν καινούρια.

Λευκάνετε τις μαξιλαροθήκες

Ανακατέψτε 1 κούπα σκόνη πλυσίματος, 1 κούπα σκόνη πλυντηρίου πιάτων, 1 κούπα λευκαντικού, ½ κούπα βόρακα και προσθέστε πολύ καυτό νερό.

Πως να καθαρίσετε ντουλάπια

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο με 2 κουταλιές  μπέικιν πάουντερ, και χρησιμοποιήστε το με μια βούρτσα ή ένα πανί, για να καθαρίσετε τα ντουλάπια.

Καθαρίστε νιπτήρες και ντουζιέρα
Απαλλαγείτε από τα άλατα χρησιμοποιώντας ξίδι. Συνήθως 20 λεπτά είναι αρκετά.


Αν τα άλατα επιμείνουν, τυλίξτε τη ντουζιέρα με μια πλαστική σακούλα και αφήστε να δράσει το ξίδι για μια ώρα ακόμα. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά με νερό.

Σίδερο ρούχων


1. Καλύψτε την επιφάνεια σιδερώματος με αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε αρκετή ποσότητα αλάτι.

2. Ανάψτε το σίδερο στη μέγιστη ένταση. (Σιγουρευτείτε ότι η λειτουργία του ατμού είναι απενεργοποιημένη και ότι δεν υπάρχει νερό στο σίδερο).

3. Τρίψτε το σίδερο πάνω στο αλάτι. Όλη η βρωμιά της επιφάνειας θα αφαιρεθεί γρήγορα και εύκολα.

Επαναφέρετε τα τηγάνια στην προηγούμενη κατάσταση. 

Θα χρειαστείτε καθαριστικό φούρνου, πλαστικά γάντια, σακούλες σκουπιδιών και ξίδι. Λεπτομερείς οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μούχλα σε μπανιέρα

Πάρτε λίγο βαμβάκι και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες περίπου ενός εκατοστού διάμετρο. Βουτήξτε τα σε λευκαντικό, και τοποθετήστε τα στη μούχλα και αφήστε για όλο το βράδυ. Το πρωί, αφαιρέστε όποια μούχλα έχει απομείνει με οδοντόβουρτσα.

Καθαρίστε τις σχάρες της κουζίνας

Μπορείτε να καθαρίσετε το λίπος από τις σχάρες χρησιμοποιώντας αμμωνία. Βάλτε τη σχάρα σε μια πλαστική σακούλα και προσθέστε 2-3 κουταλιές καθαριστικό αμμωνίας. Αφήστε για 12 ώρες και ξεβγάλτε.

Ασημικά

Είναι εύκολο να καθαρίσετε ασημικά χρησιμοποιώντας βραστό νερό, αλουμινόχαρτο και αλάτι. Καλύψτε τον πάτο ενός ταψιού με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα ασημικά και ρίξτε το αλάτι και το βραστό νερό. Αφήστε για 30 λεπτά. Τα ασημικά σας θα λάμπουν!

Καναπέδες με μικροϋνες

Αφαιρέστε λεκέδες από τέτοιου είδους υφάσματα καναπέ με μια καθαρή λευκή βούρτσα και μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος. Προσθέστε λίγο μπέικιν πάουντερ για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές.

Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας!

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια