DIY

12 Δημιουργικοί Τρόποι για να Μετατρέψετε Παλιές Κονσέρβες σε Χαριτωμένες Συνθέσεις για το Σπίτι σας

Οι κονσέρβες χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες τροφίμων για να συσκευάζουν τα προϊόντα τους. Ενώ φαίνονται πρακτικές από άποψη συσκευασίας, η ανακύκλωση του υλικού παραμένει μια πρόκληση. Καθημερινά παγκοσμίως πετιούνται εκατομμύρια μεταλλικές κονσέρβες. Τις βλέπουμε πεταμένες στα σκουπίδια και  στους δρόμους. Αλλά, στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να τις επαναχρησιμοποιήσουμε με διασκεδαστικούς και πρακτικούς τρόπους. 

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες ιδέες για το πως μπορείτε να μετατρέψετε τις κονσέρβες σε εργαλεία κήπου, διακοσμητικά και πολλά ακόμη.

1. Γλαστράκια

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ο καλύτερος τρόπος να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι σας. Επειδή οι κεραμικές γλάστρες συχνά είναι ακριβές, ένας οικονομικός τρόπος είναι φυτέψετε φυτά και λουλούδια σε κονσέρβες. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, και θα έχετε όμορφα, ανθεκτικά και μοναδικά γλάστράκια.

2. Κηροπήγιο

Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε μια άδεια κονσέρβα σε ένα ασυνήθιστο κηροπήγιο. Είναι ιδανικά για διακόσμηση εξωτερικών χώρων. Απλά βάψτε το δοχείο στο χρώμα της επιλογής σας, κρεμάστε το με σπάγκο σε ένα σημείο που δεν φυσάει αέρας, και τοποθετήστε ένα ρεσώ εσωτερικά. Είναι εξίσου όμορφο και ρομαντικό!

3. Οργάνωση μικροπραγμάτων

Ένας σπουδαίος τρόπος για να οργανώσετε τα στυλό, τους μαρκαδόρους, τα ψαλίδια, τα λαστιχάκια, και τα κοσμήματα είναι μέσα σε μεταλλικές κονσέρβες. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και θα έχετε μοναδικά δοχεία για να έχετε τα πάντα τακτοποιημένα και όμορφα. Τα παιδιά και τα μεγαλύτερα κορίτσια θα τα λατρέψουν.

4. Ταΐστρες πουλιών

Φτιάξτε ταϊστρες πουλιών πολύ εύκολα και ανέξοδα. Απλά δέστε με μια κορδέλα τις κονσέρβες σε ένα κλαδί δέντρου, κολλήστε ένα ξυλάκι για να κάθονται πάνω τα πουλιά, και φυσικά ρίξτε τροφή. Μη ξεχάσετε να βάψετε τις κονσέρβες; σε ένα έντονο χρώμα.

5. Φωτιστικό

Τα καπάκια από τα αναψυκτικά μπορούν να εξυπηρετήσουν ως τέλειο υλικό για φτιάξετε ένα μοναδικό φωτιστικό! Κολλήστε τα κυκλικά μιας κονσέρβας και τοποθετήστε μια λάμπα εσωτερικά. Κρεμάστε το φωτιστικό σας και απολαύστε!

6. Φύλαξη νημάτων

Αν σας αρέσει το πλέξιμο, τότε αξιοποιήστε τις κονσέρβες για να έχετε τακτοποιημένα τα νήματά σας. Μπορείτε να κολλήσετε τις κονσέρβες στο τοίχο και να οργανώσετε τα νήματα κατά χρώμα, ή άλλο χαρακτηριστικό.

7. Μαξιλαράκι για τις βελόνες

Μια παλιά κονσέρβα είναι η τέλεια λύση για να οργανώσετε τις βελόνες σας. Θα χρειαστείτε μια κονσέρβα, ένα κομμάτι ύφασμα και αφρολέξ.

8. Θήκες για τα εργαλεία μαγειρικής

Έχετε κουραστεί να ψάχνετε το χτυπητήρι, κουτάλια και πιρούνια; Με αυτό το κόλπο θα έχετε τα πάντα ανά χείρας. Μπορείτε να διακοσμήσετε τις κονσέρβες με φύλλα από τις αγαπημένες σας συνταγές.

9. Θήκη για τα μπουκάλια κρασιών

Μία θήκη κρασιών είναι πρακτική και μπορεί εύκολα να γίνει από άδειες κονσέρβες. Κολλήστε τις με δυνατή κόλλα και βάψτε σε όμορφα χρώματα. Αυτή η κατασκευή είναι ιδανική και για να οργανώσετε μπουκάλια από σάλτσες, αρωματικά έλαια, και ξίδια.

10. Οργάνωση φουραριών

Οι κυρίες που φοράνε φουλάρια θα χρειαστούν μια καλή αποθηκευτική λύση. Οι άδειες κονσέρβες είναι ένας έξυπνος τρόπος να τα οργανώσετε και το αποτέλεσμα είναι γρήγορο, ανέξοδο και ενδιαφέρον οπτικά.

11. Θήκη για πετσέτες μπάνιου

Διακοσμήστε το μπάνιο σας με μια όμορφη κατασκευή που θα έχετε φτιάξει από άδειες κονσέρβες! Θα έχετε άμεση πρόσβαση στις πετσέτες και θα είναι τακτοποιημένες.

12. Διακοσμητικά τοίχου
Αν είστε δημιουργικό άτομο, αυτό είναι είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να γεμίσετε το χρόνο σας. Χρησιμοποιώντας στένσιλ, ψαλίδι, χρωματιστούς μαρκαδόρους ή σπρέι, μπορείτε να δημιουργήσετε μία μοναδική διακόσμηση τοίχου. Ένα τέτοιο διακοσμητικό, μπορεί να μετατρέψει το συνηθισμένο υπνοδωμάτιο σας σε ένα οπτικά ευχάριστο καταφύγιο.

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια