DIY

11 Χρήσιμα Tips αποκλειστικά για όσες Γυναίκες Φοράνε γυαλιά. Μεγάλη Προσοχή στο 6ο!

Αν φοράτε γυαλιά, γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα: δυσκολεύεστε να βρείτε την θήκη των γυαλιών σας ή οι φακοί σας θολώνουν εύκολα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη.

Πώς να βρείτε την γυαλιά σας στο σκοτάδι

Κολλήστε μια λεπτή φωσφορούχα γραμμή στην θήκη των γυαλιών σας. Θα την βρίσκετε πιο εύκολα σε σκοτεινά δωμάτια.

Καθαρισμός των φακών

Το καλύτερο ύφασμα για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας είναι το πανί από μικροΐνες. Δεν γρατσουνά τους φακούς και δεν μαζεύει βρομιά. Μην καθαρίζετε τα γυαλιά σας με την μπλούζα σας: θα αφήσει μικρές γρατσουνιές που θα επιβαρύνουν τα μάτια σας.

Αντικατάσταση των γυαλιών

Σε επείγουσα περίπτωση, αν τα γυαλιά σας δεν είναι διαθέσιμα, μπορείτε να επιβιώσετε και χωρίς αυτά. Αν δεν βλέπετε καλά κοντά, χρησιμοποιήστε το κινητό σας για να δείτε τις λεπτομέρειες πιο καθαρά.

Πλύσιμο των φακών

Το απορρυπαντικό για τα πιάτα είναι τέλειο για τους φακούς των γυαλιών σας. Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με αλκοόλ, ξίδι, αμμωνία ή χλωρίνη, γιατί αυτές οι ουσίες καταστρέφουν το προστατευτικό στρώμα των φακών.

Για να μην θολώνουν οι φακοί

Για να μην θολώνουν οι φακοί σας εξαιτίας της αλλαγής θερμοκρασίας, απλώστε πάνω τους λίγο σαπούνι, υγρό ή στερεό.

Τα γυαλιά δεν είναι στέκα

Μην χρησιμοποιείτε τα γυαλιά σας σαν στέκα – ο σκελετός θα χάσει το σχήμα του και θα αρχίσουν να πέφτουν. Όταν πλένετε το πρόσωπο σας ή σε άλλες περιπτώσεις που δεν χρησιμοποιείτε τα γυαλιά σας, καλύτερα βγάλτε τα.

Επιδιορθώστε τα γυαλιά σας γρήγορα

Αν χάσετε τις βίδες των γυαλιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα σαν προσωρινή λύση. Ενώστε τον σκελετό, βάλτε στην τρύπα μια οδοντογλυφίδα και σπάστε όσο περισσεύει.

Πολύ στενός ή πολύ φαρδύς σκελετός

Αν τα γυαλιά σας γλιστράνε προς τα κάτω, βάλτε τα στρογγυλεμένα σημεία όπου ακουμπάνε τα αυτιά σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το πλαστικό. Μετά λυγίστε τις άκρες προς τα κάτω ώστε να ακουμπάνε καλά στα αυτά. Αν από την άλλη τα γυαλιά σας είναι πολύ σφιχτά, βάλτε τα πάλι μέσα σε ζεστό νερό και προσπαθήστε να ανοίξετε τι άκρες για να μειώσετε την πίεση.

Μύτη

Για να προσαρμόσετε το σημείο όπου ακουμπά η μύτη, βάλτε τα γυαλιά σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και συγκρίνετε τα δύο κομμάτια όπου ακουμπά η μύτη μεταξύ τους.

Σχήμα του σκελετού

Αν έχετε μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, επιλέξτε γυαλιά με χοντρή ή έντονη γέφυρα ανάμεσα στους φακούς, ώστε να τραβάτε την προσοχή στο μέσο του προσώπου και τα μάτια σας να δείχνουν πιο κοντά το ένα στο άλλο. Αν έχετε μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους, επιλέξτε γυαλιά με σχέδια στις εξωτερικές γωνίες. Έτσι, τα μάτια σας θα δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.

Για τους οδηγούς

Μια συμβουλή για τους οδηγούς: μην αφήνετε τα πλαστικά γυαλιά σας στο ταμπλό κάτω από την ήλιο. Οι φακοί σας μπορεί να χαλάσουν εξαιτίας της ζέστης. Βάλτε τα καλύτερα σε ειδική θήκη σε άλλο σημείο του προσώπου.

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια