DIY

10 Χρήσιμοι Τρόποι για να Επαναφέρετε στη Ζωή τα Ρούχα και τα Παπούτσια σας!

Μερικές φορές, , μία μικρή κηλίδα μπορεί να χαλάσει εντελώς ένα ρούχο. Και όμως δεν μας πάει η καρδιά να το πετάξουμε, γιατί κατά τα άλλα είναι μια χαρά.

Γι’αυτό σας παρουσιάζουμε έναν τρόπο να βγείτε από αυτό το δίλημμα!

Λεκέδες από ιδρώτα

Μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό ή κρύο νερό. Βάλτε 1 μέρος νερό και 3 μέρη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να γίνει σαν πάστα. Απλώστε το στην περιοχή του λεκέ. Με μία βούρτσα τρίψτε το καλά και αφήστε το για μια ώρα. Εάν δεν φεύγει, αφήστε το για όλη τη νύχτα. Πλύντε το με ζεστό νερό και επαναλάβετε εάν χρειαστεί.

Λεκέδες από μακιγιάζ

Δεν είναι εύκολοι στην αφαίρεσή τους, αλλά υπάρχουν δύο τρόπο να απαλλαγείτε από αυτούς:

  • Κρέμα ξυρίσματος: Βάλτε πάνω κρέμα ξυρίσματος και βάλτε το στο πλυντήριο.
  • Απορρυπαντικό πιάτων: Φτιάξτε ένα διάλυμα από ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Μουλιάστε το ύφασμα που θέλετε και τρίψτε την επιθυμητή περιοχή.

Κολλημένο φερμουάρ

Λιπάνετε το φερμουάρ με γραφίτη. Εάν δεν κάνει δουλειά, δοκιμάστε σαπούνι.

Χνούδια

Μπορείτε να απαλλαγείτε από χνούδια με ξυράφι. Κάντε απαλές κινήσεις παράλληλα με την κατεύθυνση της ύφανσης. Προσοχή μην κόψετε πολύ βαθιά. Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία ή μία πλαστική χτένα. Μία μηχανή του ξυρίσματος θα είχε επίσης παρόμοια αποτελέσματα.

Λεκέδες από αποσμητικό 

Τρίψτε την περιοχή με μαλακτικό μαντηλάκι. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Λεκέδες από κραγιόν

Υπάρχουν πολλοί τρόποι:

  • Απορρυπαντικό πιάτων

Αφήστε τον λεκέ να μουλιάσει για 10-15 λεπτά στο απορρυπαντικό. Ξεπλύντε και μετά βάλτε το για πλύσιμο.

  • Αλκοόλ

Απλώστε το ύφασμα σε μια επιφάνεια με το λεκέ προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και τρίψτε προσεκτικά την πίσω πλευρά του λεκέ. Σκουπίστε και είστε έτοιμοι.

Λεκέδες από το πλύσιμο

Εάν πλύνετε ρούχα με διαφορετικά χρώματα, πιθανώς να μείνουν κάποιοι λεκέδες. Για να λύσετε το πρόβλημα. πρέπει να τα πλύνετε ξανά. Αυτή τη φορά όμως, παρατηρήστε ποια ρούχα προκάλεσαν τους λεκέδες και πλύντε τα ξεχωριστά από τα άλλα. Στη συνέχεια, γεμίστε το πλυντήριο με λευκαντικό και πλύντε τα. Εάν είναι επίμονοι, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Φροντίζοντας ρούχα από καστόρι

Θα πρέπει να προσέχετε:

  • Περιποιηθείτε τα με ένα προστατευτικό σπρέι, που θα εμποδίζει τη βρωμιά και τον αποχρωματισμό.
  • Είναι σημαντικό να τα αερίζετε συχνά. Μην τα κρατάτε σε πλαστικά κουτιά, χρησιμοποιήστε βαμβακερές μαξιλαροθήκες. Έτσι θα αερίζονται καλύτερα και είναι προστατευμένα από τη σκόνη.
  • Εάν λερώσουν από κάποιο υγρό, περάστε ταμποναριστά με ένα καθαρό, στεγνό ύφασμα και αμέσως καλύψτε τα με ένα στρώμα από αλεύρι και ταλκ. Αφήστε το για όλο το βράδυ και μετά με μαλακή βούρτσα αφαιρέστε προσεκτικά τη σκόνη.
  • Κρατήστε τα σε ένα στεγνό και δροσερό μέρος. Όταν δεν τα φοράτε, μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στο φως του ήλιου.

  • Όταν αφαιρείτε στεγνούς λεκέδες, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα από ξύδι και μια στεγνή πετσέτα. Μην χρησιμοποιείτε νερό, γιατί τα υγρά μπορούν να επηρεάσουν και το χρώμα και την υφή.

Φθορά από νερό σε δέρμα

Τρίψτε τους λεκέδες με ένα υγρό και καθαρό ύφασμα. Ρίξτε μερικές σταγόνες από ένα υγρό σαπούνι ανακατεμένο με νερό πάνω σε ένα μαλακό ύφασμα. Χρησιμοποιήστε το ύφασμα για να σκουπίσετε την περιοχή μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς ο λεκές. Μετά, πάρτε ένα στεγνό χαρτί και απομακρύνετε την περιττή υγρασία από την περιοχή.

Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά για 30 λεπτά. Μην χρησιμοποιήσετε σεσουάρ.

Ξεθωριασμένα άσπρα υφάσματα

Ανακατέψτε 4 λίτρα χλιαρό νερό με 250ml από μαγειρική σόδα. Αφήστε τη σόδα να διαλυθεί εντελώς. Αφήστε τα υφάσματα να μουλιάσουν στο διάλυμα αυτό για 8 ώρες. Αλλιώς μπορείτε να διαλύσετε 5 ασπιρίνες σε 8 λίτρα ζεστό νερό και να αφήσετε τα υφάσματα να μουλιάσουν εκεί για 8 ώρες.

Συνεχίστε με το πλύσιμο. Για καλύτερα αποτελέσματα, ρίξτε 250ml από ξύδι ή σόδα στο πλυντήριο. Πλύντε τα χρωματιστά και τα άσπρα ξεχωριστά. Η ιδανική θερμοκρασία είναι  50C (122F).

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια