DIY

Όταν είδε το Μπάνιο τους σε ΑΥΤΗ τη Κατάσταση, αηδίασε. Τότε πήρε το Κερί Αυτοκινήτου και έκανε ΚΑΤΙ μοναδικό..!

Το κερί αυτοκινήτου έχει πάρα πολλές χρήσεις: είτε πρόκειται για ένα γρατζουνισμένο παρμπρίζ ή χρώμα από το αυτοκίνητο, οι κηλίδες και οι γρατσουνιές θα φύγουν αμέσως μετά από ένα πέρασμα με το κερί αυτό. Στην ουσία θα δημιουργήσει ένα λεπτό, προστατευτικό στρώμα πάνω από το αυτοκίνητο. 

Αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες χρήσεις πέρα από το αυτοκίνητο…

1. Γυαλίστε την μπανιέρα και το ντους 

Τα πλακάκια, το ντους και φυσικά η μπανιέρα είναι κάποιες από τις πιο δύσκολες επιφάνειες. Εάν τις γυαλίσετε με κερί αυτοκινήτου, θα καθαρίσουν σε βάθος και η βρωμιά θα κάνει πολύ περισσότερο καιρό για να δημιουργηθεί ξανά. Δοκιμάστε το!

2. Μαλακώστε γρατσουνιές

Αν έχετε κάποιες συσκευές που έχουν χτυπηθεί ή γρατσουνιστεί, δοκιμάστε να περάσετε από πάνω λίγο κερί με ένα πανάκι. Αμέσως οι γρατσουνιές θα μαλακώσουν και κάποιες από αυτές θα εξαφανιστούν. Αυτό το κολπάκι ισχύει και για γρατσουνιές σε CD και DVD.

3. Διώξτε τις δαχτυλιές

Οι μεταλλικές συσκευές συνήθως είναι γεμάτες με δακτυλικά αποτυπώματα. Για να τις καθαρίσετε περάστε τις από πάνω με κερί αυτοκινήτου.

4. Για τη συντήρηση του BBQ

Οι εξωτερικές επιφάνειες του BBQ είναι συχνά από μέταλλο βαμμένο σε μαύρα χρώματα και εύκολα μαζεύουν σκόνη και σκουριά. Ένα στρώμα από κερί για αυτοκίνητο θα εμποδίσει και τα δύο.

5. Βάλτε στο φαράσι  

Έτσι, τίποτα δεν θα κολλάει πάνω του. Αυτό είναι επίσης καλό και σε άλλες επιφάνειες που έλκουν τη σκόνη

6. Αποφύγετε σημάδια από το νερό

Εάν δημιουργούνται σε επιφάνειες κηλίδες από το νερό, το κερί αυτό θα σας δώσει τη λύση. Καλύψτε την επιφάνεια που θέλετε και τέρμα οι κηλίδες.

7. Λιμάρετε τα εργαλεία σας

Το κερί έχει την ικανότητα να κάνει τα εργαλεία πιο κοφτερά. Βάλτε κερί σε ψαλίδια ή σε εργαλεία κηπουρικής και θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο λειτουργικά θα γίνουν.

8. Προστατέψτε τα έπιπλα του κήπου

Το κερί αυτοκινήτου θα προστατέψει και τα μεταλλικά και τα πλαστικά μέρη των επίπλων που έχετε στον κήπο. Η φυσική φθορά λόγω της έκθεσης στα στοιχεία της φύσης θα είναι πολύ μικρότερη.

9. Θαμποί καθρέφτες τέλος 

Οι καθρέφτες σας δεν θα θαμπώσουν ποτέ ξανά, απλά και μόνο βάζοντας λίγο κερί πάνω τους.

10. Γρατσουνιές στα έπιπλα 

Εάν τα ξύλινα έπιπλά σας έχουν μερικά χτυπήματα, δοκιμάστε λίγο από αυτό το κερί. Μόνο σιγουρέψτε να είναι διάφανο για να μην αλλάξετε το χρώμα από τα αγαπημένα σας έπιπλα!

11. Πλακάκια της κουζίνας

Το ίδιο ισχύει και για του μπάνιου. Τα πλακάκια είναι δύσκολο να μείνουν χωρίς κηλίδες λαδιού και νερού. Ένα στρώμα από κερί για το αυτοκίνητο θα κάνει την βρωμιά να μαζεύεται εύκολα και να απομακρύνεται αμέσως.

12. Σε τράπουλα

Βάζοντας κερί στα φύλλα της τράπουλας, θα γλιστράνε τέλεια μεταξύ τους και δεν θα κολλάνε καθόλου!

Είναι πραγματικά τρελό το πόσες χρήσεις έχει το κερί για το αυτοκίνητο! Δοκιμάστε τις και θα μας θυμηθείτε!

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια