DIY

Ψέκασε με αυτό το Σπιτικό Λάδι και δεν θα ξαναδείς Μούχλα ποτέ Ξανά

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε μία απλή μέθοδο 2 συστατικών, η οποία θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε από τους τοίχους και το ταβάνι την επικίνδυνη μούχλα! Και, το κύριο συστατικό σε αυτή τη σπιτική θεραπεία είναι το αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού. Και πριν σας δείξουμε πώς να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα, θα σας πούμε λίγα λόγια γι αυτό! Το tea tree oil είναι ένα αιθέριο έλαιο που έχει χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια και λαμβάνεται από τα φύλλα του “Melaleuca alternifolia”, ένα φυτό από Αυστραλία. Περιέργως, δεν μπορείτε να βρείτε το έλαιο αυτό πουθενά αλλού στη φύση. Οι Αβοριγίνες συνήθιζαν να τρίβουν τα φύλλα, στη συνέχεια, τα τοποθετούσαν πάνω σε ένα τραύμα ή έγκαυμα, κρατώντας τα στη θέση τους με ένα πακέτο λάσπη. 

Οι ειδικοί λένε ότι πίσω, στη δεκαετία του 1920, Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι το αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού είναι ένα αντισηπτικό, 100 φορές πιο αποτελεσματικό από  το καρβολικό οξύ. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες είναι απίστευτες και εξαιρετικά ισχυρές. Μια πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι το tee tree oil μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αναπνευστικά προβλήματα όπως πονόλαιμο, βήχα και ρινική καταρροή, φυματίωση, και βρογχίτιδα. Διαθέτει, επίσης, αντιβιοτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του δέρματος, των εξανθημάτων, των εγκαυμάτων, της πιτυρίδας κ.α. Όπως αναφέραμε και πριν, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού για να αφαιρέσετε τη μούχλα. Απολυμαίνει και αφαιρεί όλους τους τύπους των μικροβίων. Αυτή η σπιτική μέθοδος είναι πολύ απλή και εύκολη. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

Πώς να αφαιρέσετε τη μούχλα με το Αιθέριο Έλαιο Δέντρου Τσαγιού.

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • Αιθέριο Έλαιο Δέντρου Τσαγιού
  • Πανί

Οδηγίες:

Αναμιγνύετε 2 κουταλάκια του αιθέριου ελαίου δέντρου τσαγιού με 2 φλιτζάνια νερό και προσθέστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τις μουχλιασμένες περιοχές. Αφήστε το μείγμα για λίγο, και στη συνέχεια σκουπίστε με το πανί. Είναι πραγματικά αποτελεσματικό και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

Προσοχή:

Τι πρέπει να ξέρετε για το tea tree oil.

  • Απαγορεύεται να το καταπιείτε, γιατί είναι δηλητηριώδες.
  • Εφόσον τηρούνται οι κανόνες χρήσης του, συνήθως δεν προκαλεί ερεθισμούς, αλλεργίες και άλλες παρενέργειες. Πριν όμως το εφαρμόσετε για πρώτη φορά για θεραπευτική χρήση, διαλύστε μία σταγόνα σε λίγο λάδι (σιτέλαιο, αμυγδαλέλαιο κ.ά.), σε κρέμα ή σε χυμό αλόης και βάλτε το δοκιμαστικά στο εσωτερικό του καρπού σας, για να ελέγξετε τυχόν αντιδράσεις.
  • Δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε πάνω σε ανοιχτές πληγές, ούτε αν είστε έγκυος ή αν θηλάζετε.
  • Μην το περιλάβετε σε εντομοαπωθητικά μείγματα για το τρίχωμα των ζώων, γιατί, αν το γλείψουν, είναι τοξικό και μπορεί να τους προκαλέσει ακόμα και θάνατο.
  • Φυλάξτε το σε σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι, σε σκοτεινό μέρος.

Πηγή: diaforetiko.gr

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια