DIY

Φουσκώνει ένα Μπαλόνι και Ζωγραφίζει πάνω του έναν Κύκλο. Μόλις δείτε το Τελικό Αποτέλεσμα θα Τρέξετε να το Δοκιμάσετε!

Κι όμως! Αυτή η καταπληκτική λάμπα που θα ομορφύνει το σπίτι σας, είναι εντελώς χειροποιήτη και υπόσχεται να προσθέσει μια νότα διαφορετικού στο δωμάτιό σας. Έτσι λοιπόν, ξεκινήστε αμέσως να φτιάχνετε τη δική σας λάμπα από ένα μπαλόνι!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο μπαλόνι
  • κόλλα
  • 1 εφημερίδα
  • 1 μαρκαδόρο
  • 1 λάμπα + καλώδιο
  • 1 βούρτσα
  • 1 σφουγγάρι με πολύ μεγάλους πόρους
  • ακρυλικά χρώματα σε κρεμ και σκούρο μουσταρδί

Φουσκώστε το μπαλόνι και ζωγραφίστε έναν κύκλο γύρω από τον κόμπο με τον μαρκαδόρο. Το μέγεθος του κύκλου εξαρτάται από το ντουί της λάμπας και το μέγεθός του, ώστε να ταιριάξει στο εσωτερικό του μπαλονιού. Δεν χρειάζεται να είναι ακτιβώς στο χιλιοστό.

Ανακατέψτε νερό και κόλλα σε αναλογία 1:1 και βυθίστε το φουσκωμένο μπαλόνι στο μείγμα. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το μπαλόνι μέχρι τον κύκλο έχει καλυφθεί χωρίς κενά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να εφαρμόσετε το μείγμα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την τεμαχισμένη εφημερίδα πάνω στο μπαλόνι έως ότου η κολλώδης επιφάνεια να καλυφθεί πλήρως. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχετε τρία στρώματα κόλλας και εφημερίδας. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, τα χαρτιά της εφημερίδας θα έχουν σκληρύνει και θα είναι κάπως διαφανή. Αν υπάρχουν μερικά κομμάτια χαρτιού όταν έχει στεγνώσει, αφαιρέστε τα προσεκτικά με ένα πινέλο.

Ζωγραφίστε το μπαλόνι με τις μπογιές. Αν έχετε μόνο λευκό χρώμα, μπορείτε να το αναμίξετε με μερικές σταγόνες μουσταρδί.

Μόλις το πρώτο στρώμα χρώματος στεγνώσει, βουτήξτε το σφουγγάρι στο μουσταρδί χρώμα. Πιέστε το σφουγγάρι σε όλο το μπαλόνι για να δημιουργήσετε το παρακάτω εφέ. Στη συνέχεια, αφήστε την μπογιά να στεγνώσει.

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το κάτω μέρος του μπαλονιού. Βάλτε τη λάμπα με το ντουί μέσα στο “φεγγάρι” σας και απλά ανάψτε την!

Credits: Hefty

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια