DIY

Τόσο καιρό ανοίγουμε την Πόρτα του Αυτοκινήτου με ΛΑΘΟΣ τρόπο. Δείτε Ποιος είναι ο ΣΩΣΤΟΣ που Σώζει Ζωές!

Όσοι κάνουν ποδήλατο σε πολυσύχναστους δρόμους αντιμετωπίζουν κίνδυνο από όλες τις πλευρές, αλλά ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να ανοίξει κάποιος την πόρτα μπροστά τους ενώ κάνουν ποδήλατο. Συχνά, ο ποδηλάτης δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κάνει μανούβρα και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά, μέχρι και μοιραία, ατυχήματα.

Αυτά τα ατυχήματα συμβαίνουν αρκετά συχνά. Συνήθως υπεύθυνος είναι ο οδηγός ή επιβάτης του αυτοκινήτου, αλλά αν δείτε το παρακάτω απλό κόλπο, θα μπορέσετε εύκολα να αποφύγετε τα ατυχήματα με ποδηλάτες.

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε ένα ατύχημα είναι να ανοίγετε την πόρτα του αυτοκινήτου με το χέρι που είναι πιο μακριά από την πόρτα. Καλό είναι να το κάνετε αυτό ανεξαρτήτως που κάθεστε.

Με την κίνηση αυτή το σώμα σας γυρνάει και μπορείτε να κοιτάξετε πάνω από τον ώμο σας αν έρχεται κάποιος. Αν το κάνετε αυτό, σίγουρα θα δείτε αν έρχεται κάποιος ποδηλάτης και θα αποφύγετε το ατύχημα.

Στην Ολλανδία – μια χώρα διάσημη για τα ποδήλατα – οι νέοι οδηγοί διδάσκονται αυτή την τεχνική ακόμα και στις σχολές οδήγησης.

Δείτε πώς λειτουργεί στο βίντεο:

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι προφανή. Είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να διαδοθεί και σε άλλες χώρες…

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια