DIY

Το πιο δημοφιλές DIY των Χριστουγέννων: Φτιάξτε Γυάλινες Χιονόμπαλες με βάζα της κουζίνας!

Υπάρχουν πιο όμορφα και νοσταλγικά χριστουγεννιάτικα στολίδια από τις εντυπωσιακές γυάλινες χιονόμπαλες που γεμίζουν χαρά τα μικρά και αναμνήσεις τα μεγάλα παιδιά; Αν σας αρέσουν και εσάς οι μικρές και παραμυθένιες γυάλινες σφαίρες, δεν έχετε παρά να τις φτιάξετε μόνοι σας, αρκεί να έχετε ένα γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι twist off, λίγη χρυσόσκονη και πολλή διάθεση.

Πάμε λοιπόν να «ταρακουνήσουμε» τη φαντασία μας !

Τι θα χρειαστώ;

·Γυάλινα βάζα με καπάκι twist off (βιδωτό)

·Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά (φιγούρες , στολίδια κ.α)

·Χρυσόσκονη (glitter) και συνθετικό χιόνι (προαιρετικά)

·Γλυκερίνη (θα τη βρείτε στα φαρμακεία)

·Εποξική κόλλα γενικής χρήσης

·Αποσταγμένο νερό

Πως θα το φτιάξω;

1. Βυθίστε σε ένα ποτήρι νερό, τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που θέλετε να χρησιμοποίησε. Κρατήστε τα μερικές ώρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεβάφουν.

2. Αφού τα βγάλετε από το ποτήρι και τα στεγνώσετε καλά, κολλήστε τα διακοσμητικά σας στο εσωτερικό μέρος από το καπάκι του βάζου. Για να είστε σίγουροι ότι κόλλησαν καλά αφήστε τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 24 ώρες.

3. Πλύνετε καλά και σκουπίστε το γυάλινο βάζο. Ρίξτε μέσα τη χρυσόσκονη (και το συνθετικό χιόνι, αν έχετε), προσθέστε λίγη γλυκερίνη που θα κάνει να τη χρυσόσκονη πέφτει πιο αργά και τέλος γεμίστε το βάζο, σχεδόν μέχρι επάνω, με αποσταγμένο νερό.

4. Ανακατέψτε καλά το νερό στο βάζο, βαλτέ λίγη κόλλα στο σημείο που βιδώνει το καπάκι και κλείστε το σφιχτά. Αν θέλετε καλύψτε με κολλά το εξωτερικό μέρος του καπακιού (εκεί που κλείνει) και στολίστε το με μια κορδέλα ή ένα κομμάτι ύφασμα. Αναποδογυρίστε το γυάλινο βάζο και η χειροποίητη χριστουγεννιάτικη χιονόμπαλα είναι έτοιμη!

Χρήσιμα Tips:

Αν έχετε πολλά και μικρά διακοσμητικά ή φαρδύ καπάκι, μπορείτε να κολλήσετε ένα κόμματο φελιζόλ στο εσωτερικό μέρος από το καπάκι και πάνω σε αυτό να στερεώσετε τα διακοσμητικά.

Φροντίστε να μην αφήσετε σημάδια, υπολείμματα κόλλας ή δαχτυλιές στην εσωτερική επιφάνεια του γυάλινου βάζου γιατί, όταν το κλείσετε, δε θα μπορεί να καθαριστεί!

Αν θέλετε να δώσετε ακόμα πιο ξεχωριστό στυλ στην κατασκευή σας, μπορείτε να βάψετε τα καπάκια από τα βάζα ή να τα στολιστεί με γιορτινά υφάσματα, κλαδιά ή κουκουνάρια. Επιπλέον, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αρκεί να στερεώσετε ένα κομμάτι σχοινί στο καπάκι του βάζου.

Μπορείτε να φτιάξετε και χιονόμπαλες χωρίς νερό, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε γυάλινο διαφανές σκεύος όπως μεγάλα γυάλινα βάζα, ποτήρια ή και γυάλινα μπουκάλια που κλείνουν με φελλό. Ακολουθείστε ακριβώς την ιδία διαδικασία παραβλέποντας φυσικά το αποσταγμένο νερό και τη γλυκερίνη.

Πάρτε μερικές ιδέες για να δημιουργήσετε!!

Πηγή:  mamastv.gr

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια