DIY

9 Προϊόντα που Χρησιμοποιούμε ΟΛΟΙ αλλά κανείς μας δεν τα Χρησιμοποιεί Σωστά!

Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Αυτή η έκφρασης φαίνεται ότι ταιριάζει σε κάθε πτυχή της ζωής. Μπορεί για παράδειγμα να ζούμε για δεκαετίες και να μαθαίνουμε αργότερα ότι τόσο καιρό ανοίγαμε με λάθος τρόπο κάποιο προϊόν.

Σας έχουμε 9 τέτοια παραδείγματα τροφών που μπορείτε να τα ανοίξετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά, από όσο μέχρι τώρα κάναμε.

Ζαχαρίτσες

Το σχέδιο αυτών των πακέτων ζάχαρης αναπτύχθηκε από τον Benjamin Eisenstadt. Η ιδέα πίσω από τον τον σχεδιασμό είναι πολύ απλή: ο σκοπός είναι να κόψουμε το πακέτο στη μέση, παρά να το σκίσουμε στη κορυφή. Αν το κάνετε κατά αυτό τον τρόπο, όλη η ζάχαρη θα καταλήξει στη κούπα σας, και θα σας μείνει στο χέρι μόνο ένα χαρτάκι.

Πατατάκια Pringles


Αν τοποθετήσετε ένα διπλωμένο χαρτί Α4 μέσα στο σωλήνα, θα είναι πιο εύκολο να παίρνετε τα πατατάκια.

Απλό σακουλάκι με πατατάκια


Κόψτε το κεντρικό σημείο από το σακουλάκι με ψαλίδι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Βραστές πατάτες

Κάντε μια χαρακιά στη μέση περιμετρικά της κάθε πατάτας. Βράστε τις και στη συνέχεια ρίξτε τις σε κρύο νερό. Τώρα θα μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα με τα χέρια σας με ελάχιστη προσπάθεια.

Καραμέλες Tic tac


Γυρίστε το κουτάκι στο πλάι, και κάθε καραμέλα θα πέσει στην ειδική εσοχή στο καπάκι!

Ατομικές κρέμες ή γάλα


Τραβήξτε το χαρτάκι που βρίσκεται πάνω από πλαστική προεξοχή (στη δεξιά φωτογραφία, στο κάτω μέρος της εικόνας) διαγώνια για να δημιουργήσετε ένα τριγωνικό άνοιγμα. Τώρα θα μπορείτε να ρίξετε κρέμα ή γάλα στον καφέ σας, χωρίς να χυθεί η παραμικρή σταγόνα.

Καφές McDonald’s


Τα καπάκια του καφέ των McDonald’s, αλλά και άλλων εταιρειών έχουν μια ειδική εγκοπή που μπορείτε να ανοίξετε για να κάνετε μια μικρή τρύπα για να πίνετε.

Κουτιά από χυμό ή γάλα


Το άνοιγμα ενός κουτιού χυμού συνήθως βρίσκεται πιο κοντά στη μία πλευρά. Αν ρίξετε χυμό με αυτή τη πλευρά στο ποτήρι, ο αέρας δε μπορεί να μπει στο κουτί, και το υγρό θα χύνεται ανεξέλεγκτα. Ο σωστός τρόπος είναι να κρατάτε το κουτί με το άνοιγμα στη κορυφή. Τότε ο χυμός θα ρέει ομαλά.

Καρύδες


Ψάξτε για τρεις μαύρες βούλες που βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη. Τρυπήστε μία από αυτές τις βούλες με ένα αιχμηρό αντικείμενο, εισάγετε ένα καλαμάκι και πιείτε! Αν θέλετε να ανοίξετε μια καρύδα, εντοπίστε ένα κύκλο που βρίσκεται πιο κοντά στις μαύρες βούλες, παρά στη μέση. Χτυπήστε τη καρύδα πάνω σε κάτι σκληρό, όπως μια πέτρα, πάνω σε αυτή τη γραμμή περιμετρικά, και θα ξεκινήσει να ραγίζει.

Κονσέρβες


Κρατώντας τη κονσέρβα σφιχτά, κάντε ένα άνοιγμα με ένα ανοιχτήρι και γυρίστε τη κονσέρβα κυκλικά προς τον εαυτό σας, καθώς προχωράτε με το ανοιχτήρι. Θα καταλήξετε με ένα καθαρό κόψιμο χωρίς αιχμηρές γωνίες.

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια