DIY

13 Πανέξυπνες Λύσεις για αποτελεσματικό Καθάρισμα στα ΠΙΟ δύσκολα σημεία του Σπιτιού. Η 6η είναι το όνειρο Κάθε Νοικοκυράς!

Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να διατηρούμε καθαρά κάποια δύσκολα σημεία. Παρακάτω, όμως, σας έχουμε μια λίστα με τα πιο αποτελεσματικά κόλπα και συμβουλές για να είναι το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο καθαρό.

1. Καθαρίστε τα στόρια: Ένας τρόπος για να καθαρίσετε τα στόρια είναι να τυλίξετε νωπά πανιά γύρω από μια τσιμπίδα στερεώνοντας τα με λαστιχάκια. Αυτό είναι ένα κόλπο που χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες καθαριστές.

2. Σκουπίστε ανάμεσα στα κουφώματα των παραθύρων: Ένα καλό κόλπο είναι να βάλετε ένα ρολό από χαρτί υγείας στην άκρη της ηλεκτρικής σκούπας, γιατί είναι μαλακό και διπλώνει έτσι ώστε να χωράει παντού.

3. Καθαρίστε δύσκολα σημεία στο αυτοκίνητο: Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να φτάσετε και τα πιο δύσκολα σημεία.

4. Καθαρίστε το πληκτρολόγιο: Αυτή είναι μια μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο γραφείο σας. Διπλώστε ένα χαρτάκι post-it στη μέση, με την πλευρά που κολλάει προς τα έξω. Μετά περάστε την ανάμεσα από τα πλήκτρα, για να καθαρίσετε την σκόνη.

5. Διατηρήστε το στρώμα σας καθαρό: Ρίξτε στο στρώμα σας μια λεπτή στρώση μαγειρικής σόδας. Αφήστε την για 10 λεπτά και μαζέψτε την με την ηλεκτρική σκούπα.

6. Απομακρύνετε τα άλατα από την βρύση: Τρίψτε τα με μαγειρική σόδα και μια οδοντόβουρτσα.

7. Καθαρίστε την θήκη για τα μαχαίρια: Γεμίστε τον νεροχύτη με ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Βάλτε μέσα στην θήκη για 10 λεπτά και μετά σκουπίστε την με ένα σφουγγάρι.

8. Καθαρίστε τα φωτιστικά: Μπορείτε να τα διατηρείτε καθαρά χρησιμοποιώντας το ρολό που απομακρύνει τις τρίχες ζώων από τα ρούχα.

9. Καθαρίστε τα δύσκολα σημεία στο μπάνιο: Ρίξτε χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα στο σημείο που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το για 5 λεπτά και μετά τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα.

10. Καθαρίστε την κεφαλή του ντουζ: Ανακατέψτε 1/3 μαγειρικής σόδας με 1 φλιτζάνι ξίδι. Βάλτε το μίγμα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και δέστε το γύρω από την κεφαλή του ντουζ με ένα λαστιχάκι. Αφήστε το για 2-3 ώρες.

11. Καθαρίστε τον εξαερισμό: Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί πάνω σε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε την σκόνη.

12. Καθαρίστε την κουρτίνα του μπάνιου: Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να την πλύνετε στο πλυντήριο. Μην ξεχάσετε να την τυλίξετε με μερικές πετσέτες για να μην χαλάσει.

13. Καθαρίστε τα σημάδια από τον λινοτάπητα: Απλά τρίψτε τα με μία γόμα.

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια