DIY

Παίρνει λίγη Βαζελίνη και την Απλώνει στα αγαπημένα της Παπούτσια. Το Αποτέλεσμα, θα σας Αφήσει άφωνες!


H βαζελίνη είναι ιδανική σαν ενυδατική και λιπαντική ουσία. Αλλά έχει περισσότερες χρήσεις από όσες φαντάζεστε. Ξέρατε ότι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά και τα δόντια, για παράδειγμα; Διαβάστε παρακάτω μερικές φανταστικές χρήσεις της βαζελίνης.

1. Η βαζελίνη είναι ιδανική για την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Απλώστε την πάνω στα μαύρα στίγματα, βάλτε από πάνω ένα κομμάτι πλαστικής ταινίας και ένα ζεστό, υγρό πανί για 5 λεπτά. Στην συνέχεια βγάλτε το πανί και την ταινία και σκουπίστε το σμήγμα με ένα χαρτομάντιλο. Αν το κάνετε κάθε βδομάδα για ένα μήνα, τα μαύρα στίγματα θα εξαφανιστούν.

2. Η βαζελίνη μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μακριές, υγιείς βλεφαρίδες. Πάρτε ένα καθαρό βουρτσάκι για τις βλεφαρίδες και απλώστε λίγη βαζελίνη. Αφήστε την στις βλεφαρίδες σας για όλο το βράδυ και επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές θέλετε. Με κάθε εφαρμογή, οι βλεφαρίδες σας θα γίνονται πιο δυνατές και μακριές!

3. Μπορείτε να δώσετε στα έπιπλα σας πεπαλαιωμένη εμφάνιση απλώνοντας ένα στρώμα βαζελίνης σε διάφορα σημεία του ξύλου. Στην συνέχεια βάψτε το έπιπλο και όταν στεγνώσει η μπογιά, σκουπίστε τα σημεία όπου είχατε βάλει βαζελίνη με νωπό πανί. Η μπογιά θα βγει και θα φανεί το ξύλο από κάτω.

Κάνει τα έπιπλα να δείχνουν υπέροχα!

4. Για λεκέδες σε δερμάτινα παπούτσια, βάλτε λίγη βαζελίνη σε μια μπατονέτα και τρίψτε το σημείο.

5. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι βαζελίνη, ένα κουταλάκι μέλι και ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη. Αναμίξτε τα υλικά καλά και βάλτε το μίγμα σε κλειστό δοχείο. Κάντε μασάζ στα χείλη για ένα λεπτό ή δύο όποτε κρίνετε ότι χρειάζεται. Ξεπλύντε και τα χείλη σας θα είναι απαλά για φίλημα!

6. Χειροποίητο λιπ γκλος. Ανακατέψτε λίγη βαζελίνη με μέικ απ στο χρώμα που θέλετε και θα έχετε ένα χειροποίητο λιπ γκλος.

7. Για απαλά μαλλιά, πάρτε λίγη βαζελίνη, όσο ένα κέρμα και απλώστε την στις άκρες των μαλλιών με την βοήθεια της βούρτσας ή με τα δάχτυλα σας για να αποτρέψετε την ψαλίδα και την ξηρότητα.

8. Αν θέλετε να διαρκεί το άρωμα σας περισσότερο, απλώστε λίγη βαζελίνη στα σημεία που θέλετε να ψεκάσετε με το άρωμα σας.

9. Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από μέικ απ από τα ρούχα σας, τρίψτε το σημείο με ένα υγρό πανί.

10. Αν σας ενοχλούν οι παρωνυχίδες, τότε απλώστε λίγη βαζελίνη στα νύχια σας, αφήστε την να κάτσει λίγο και στην συνέχεια κόψτε τα νύχια.

11. Αν έχετε κάλους ή σκληρές φτέρνες, τρίψτε τα πόδια σας με βαζελίνη πριν τον ύπνο. Στην συνέχεια φορέστε κάλτσες και αφήστε την να δράσει όσο κοιμάστε.

12. Αν σας έχει τύχει να σπάσει ποτέ κάποιο από τα καλλυντικά σας σε μορφή πούδρας, τότε μπορείτε να το επιδιορθώσετε με βαζελίνη. Ανακατέψτε την πούδρα με λίγη βαζελίνη και θα έχετε ξανά το αγαπημένο σας προϊόν, απλά τώρα θα έχει και ενυδατικές ιδιότητες.

13. Η βαζελίνη είναι ιδανική και για τον καθαρισμό της μάσκαρα. Απλά βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και περάστε την από τα μάτια σας απαλά.

14. Η βαζελίνη αποτρέπει τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα και κάνει το δέρμα πιο απαλό μετά το ξύρισμα.

15. Για να διαρκέσει περισσότερο η λοσιόν σώματος σας, προσθέστε λίγη βαζελίνη. Έτσι, θα αυξηθεί σε όγκο και δεν θα χάσετε τις ιδιότητές της.

16. Ανακατέψτε θαλασσινό αλάτι με βαζελίνη για ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό σώματος!

17. Για να αποφύγετε τους λεκέδες στα δόντια όταν φοράτε κραγιόν, απλώστε πρώτα πάνω τους λίγη βαζελίνη.

Η βαζελίνη είναι πραγματικά πανάκεια. Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κι εσείς ένα βάζο στα ντουλάπια σας!

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια