DIY

Καταπληκτικό Κόλπο! Δείτε ΠΩΣ θα βγάλετε Εύκολα και Ανώδυνα μια Ακίδα από το Δάχτυλό σας!

Σχεδόν όλοι έχουν τουλάχιστον μια παγοθήκη στην κατάψυξη. Και ναι, ο σκοπός τους είναι να δροσίζουν τα αναψυκτικά, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί ακόμη τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε. Δείτε τους στην παρακάτω λίστα:

1. Προετοιμάστε τα φρύδια σας για βγάλσιμο

Το βγάλσιμο των φρυδιών μπορεί να πονάει, ειδικά εάν το κάνετε αραιά και που. Κρατήστε ένα παγάκι για 30 δευτερόλεπτα στα φρύδια σας πριν τα βγάλετε για να μειώσετε τον πόνο. Έτσι θα αμβλύνετε την ευαισθησία του δέρματος.

2. Μετριάστε τις μελανιές

Αν βάλετε ένα παγάκι στο δέρμα αμέσως μετά από έναν τραυματισμό, θα κλείσετε τα τριχοειδή αγγεία, αποτρέποντας τον σχηματισμό μιας τεράστιας μελανιάς κάτω από το δέρμα. Φυσικά, το δέρμα θα είναι πιο σκούρο, αλλά θα είναι πολύ πιο ήπιο σε σχέση με το αν δεν είχατε βάλει πάγο.

3. Λιγότερος πόνος όταν απομακρύνετε τις ακίδες

Αν έχετε ακίδα σε κάποιο δάχτυλο, δεν είναι μόνο ότι πονάει πολύ, αλλά πρέπει και να αφαιρεθεί άμεσα, πριν προκαλέσει κάποια μόλυνση. Πριν την τραβήξετε, κρατήστε ένα παγάκι πάνω από το δέρμα για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό θα κάνει την αφαίρεση λιγότερο επίπονη.

4. Αφαιρέστε το παραπανίσιο λίπος από την επιφάνεια των φαγητών

Γεμίστε μια κουτάλα με μερικά παγάκια και περάστε την πάνω από την επιφάνεια της σούπας σας. Η χαμηλή θερμοκρασία θα κάνει το λίπος να πήξει και να κολλήσει στο μέταλλο της κουτάλας. Σκουπίστε το στο τέλος με μια χαρτοπετσέτα.

5. Καταπολεμήστε τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα

Τα παγάκια είναι χρήσιμα εργαλεία για την καταπολέμηση της κοκκινίλας, του πρηξίματος και του μη καθαρού δέρματος. Τα σπυράκια δεν θα εξαφανιστούν τελείως, αλλά θα μικρύνουν, βελτιώνοντας το δέρμα.

Τυλίξτε ένα ή δύο παγάκια σε μια πετσέτα και κρατήστε τα πάνω στο δέρμα σας για ένα λεπτό. Αν η ακμή σας προκαλεί πόνο, αυτό θα σας βοηθήσει πολύ. Όχι μόνο θα συρρικνωθούν τα σπυράκια, αλλά και ο πόνος θα μειωθεί δραματικά.

6. Απομακρύνετε τα βαθουλώματα από το χαλί σας

Αυτό το κόλπο θα λειτουργήσει καλύτερα σε χαλιά με μακριές ίνες. Βάλτε μερικά παγάκια πάνω στο σημείο του χαλιού σας που έχει βαθουλώματα και αφήστε τα να λιώσουν. Το χαλί σας θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του σε χρόνο μηδέν.

7. Συρρικνώστε τους πόρους πριν βάλετε μέικ-απ

Τυλίξτε ένα παγάκι σε μια πετσέτα και τρίψτε το απαλά πάνω στο πρόσωπο σας. Λειτουργεί σαν primer πριν βάλετε βάση ή πούδρα. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την όψη του δέρματος μειώνοντας τις κοκκινίλες και συρρικνώνοντας τους πόρους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το καλοκαίρι, επειδή ταυτόχρονα δροσίζει και το πρόσωπο.

8. Απομακρύνετε τσίχλες από μαλλιά, ρούχα ή χαλιά

Βρέθηκαν τα παιδιά σας με μια τσίχλα κολλημένη στα μαλλιά ή τα ρούχα τους; Βάλτε το αντικείμενο με την τσίχλα στο νεροχύτη και καλύψτε το με παγάκια. Ξύστε την τσίχλα με ένα μαχαίρι για να φύγει μόλις παγώσει. Αυτό λειτουργεί και για τσίχλες που κόλλησαν στο χαλί: βάλτε ένα παγάκι πάνω από την τσίχλα και ξύστε την για να φύγει μόλις παγώσει.

Για τσίχλα που κόλλησε στα μαλλιά, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα. Αρχικά, διαχωρίστε το μέρος των μαλλιών με την τσίχλα από τα υπόλοιπα και τυλίξτε τα σε μια πετσέτα με παγάκια. Κρατήστε τα έτσι μέχρι να παγώσει η τσίχλα. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να την σπάσετε στη μέση και να την απομακρύνετε όσο καλύτερα μπορείτε.

9. Ξαναζεστάντε το ρύζι

Για να ανανεώσετε το ρύζι σας πριν το ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε ένα παγάκι μέσα στο μπολ. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να το απολαύσετε!

10. Μουδιάστε την γλώσσα πριν πάρετε κάποιο φάρμακο

Όποιος έχει πάρει σιρόπι για το βήχα ή κάποιο άλλο φαρμακευτικό σιρόπι ξέρει ότι έχει μια απίστευτα πικρή γεύση. Αν δεν θέλετε να υποφέρετε τόσο την επόμενη φορά, προσπαθήστε να μουδιάσετε τους γευστικούς κάλυκες με ένα παγάκι. Κρατήστε ένα παγάκι πάνω στην γλώσσα σας για μερικά δευτερόλεπτα πριν πιείτε το φάρμακο και δεν θα παρατηρήσετε την άσχημη γεύση.

Ποιο από τα παραπάνω κόλπα πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο;

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια