DIY

Δείτε ΠΩΣ θα διαχειριστείτε τα Οικονομικά σας και θα Εξοικονομήστε Χρήματα χάρις την Εκπληκτική Μέθοδο με τα Βάζα!

Η μέθοδος με τα βάζα είναι μία ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να διαχειριστείτε τα προσωπικά και τα οικογενειακά σας οικονομικά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαιρέσετε τα χρήματα που πρόκειται να ξοδέψετε στο άμεσο μέλλον σε έξι βάζα. Κάθε βάζο θα είναι υπεύθυνο για μία πλευρά της ζωής σας.

Εάν ακολουθήσετε αυτή την μέθοδο, δεν πρόκειται να ξοδέψετε ξανά περισσότερα χρήματα από ότι έχετε υπολογίσει.

Βάζο 1: Για τα απαραίτητα (55% του προϋπολογισμού)

Τα χρήματα που υπάρχουν σε αυτό το βάζο προορίζονται για τα καθημερινά έξοδα όπως οι λογαριασμοί. Επίσης θα καλύψουν το νοίκι, τα μεταφορικά, τους φόρους και το φαγητό.

Βάζο 2: Διασκέδαση (10% του προϋπολογισμού)

Μπορείτε να ξοδέψετε αυτό το κομμάτι των χρημάτων σας για πράγματα που δεν αγοράζετε τακτικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό μπουκάλι κρασί ή να πάτε κάπου διακοπές. Ξοδέψτε τα όπως θέλετε!

Βάζο 3: Μακροχρόνιες οικονομίες (10% του προϋπολογισμού)

Αυτό είναι η εγγύηση της μελλοντικής σας οικονομικής ανεξαρτησίας. Θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για να επενδύσετε και για να δημιουργήσετε άλλες πηγές εσόδων. Δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε αυτά τα χρήματα μέχρι να αποκτήσετε πλήρη οικονομική ελευθερία. Αλλά ακόμα και τότε, καλύτερα να ξοδεύετε τους τόκους και όχι το ίδιο το κεφάλαιο.

Βάζο 4: Μόρφωση (10% του προϋπολογισμού)

Αυτά τα χρήματα προορίζονται για την περαιτέρω μόρφωση και εξέλιξή σου. Χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να αγοράσεις βιβλία, μορφωτικά CD ή διάφορα μαθήματα.

Βάζο 5: Προσωπικές οικονομίες (10% του προϋπολογισμού)

Αυτά τα χρήματα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλες αγορές. Ξοδέψτε για να πάρετε μία τηλεόραση, για τα έξοδα του γυμναστηρίου ή για να πάρετε ένα αυτοκίνητο. Αυτό είναι το αποθεματικό που θα πρέπει συνεχώς να ανανεώνετε.

Βάζο 6: Φιλανθρωπία και δώρα (5% του προϋπολογισμού)

Ξοδέψτε αυτά τα χρήματα για να αγοράσετε δώρα για γενέθλια, γάμους και άλλες γιορτές. Μπορείτε επίσης να δωρίσετε αυτά τα χρήματα σε φιλανθρωπίες, καταφύγια ζώων ή απλά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

Μοιραστείτε το με όσους φίλους σας πιστεύετε πως θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα τα οικονομικά τους!

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια