Μήπως χρησιμοποιείτε το Αυτοκίνητό σας ακόμα και όταν το Λαμπάκι της Βενζίνης είναι Αναμμένο; Τεράστιο ΛΑΘΟΣ…Δείτε Γιατί!

Όταν πρόκειται για το λαμπάκι της ρεζέρβας, κάποιοι από μας συνηθίζουν να ζουν τη ζωή στα άκρα. Συνεχίζουν στην πορεία τους και προσεύχονται από μέσα τους να τους φτάσει η βενζίνη. Κάποιοι άλλοι πάλι πανικοβάλλονται και ντρέπονται που άφησαν την βελόνα να πέσει τόσο χαμηλά.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι λίγοι που δεν έχουν φτάσει ποτέ σε εκείνη την περιοχή. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως αυτό δεν είναι καλό για το αυτοκίνητό σας.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πόσα μίλια μπορείτε να οδηγήσετε με το αμάξι σας πριν αδειάσει εντελώς η ρεζέρβα:

Δείτε γιατί πρέπει να αποφεύγετε να λειτουργείτε το αμάξι με την ρεζέρβα:

1. Θα μείνετε από βενζίνη.

Αυτός είναι πιθανώς και ο πιο προφανής λόγος. Είναι μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση, ειδικά αν έχετε μαζί σας νεαρά παιδιά, υπάρχει χιόνι ή κάποιο επείγον περιστατικό. Οπότε γιατί να το ρισκάρετε;

2. Κάνει την αντλία καυσίμων να δουλεύει περισσότερο.

Εάν μένετε συχνά με την ρεζέρβα, είναι πολύ πιθανόν η αντλία καυσίμων να χαλάσει πιο νωρίς από ότι συνήθως. Ανάλογα το μοντέλο του αμαξιού σας, αυτή η επισκευή θα μπορούσε να κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ.

3. Μαζεύονται ιζήματα και βρωμιές στο ντεπόζιτο.

Τα σκουπίδια που μαζεύονται στο ντεπόζιτο μπορούν να απελευθερωθούν στο σύστημα καυσίμων, προκαλώντας πολλά προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Οι γραμμές μπορεί να φράξουν ή ακόμα και να εκραγεί ο καταλύτης. Αυτές οι επισκευές μπορεί να κοστίσουν και μερικές χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το αμάξι σας.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, είναι καλύτερο να ξοδέψουμε μερικά ευρώ παραπάνω στο βενζινάδικο παρά να λειτουργούμε με την ρεζέρβα. 

Credit: tiphero.com

Related posts

Το αμάξι που θέλουν όλοι: Αυτός είναι ο Έλληνας που αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 800.000 ευρώ!

Η λύση είναι ελληνική: «Καίει» 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου

«Μου επιτέθηκαν αλήτισσες, κάμερες παντού»: Δημόσιο ξέσπασμα της Λατινοπούλου- Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της