Υπόκλιση από Πομάσκι για Μίλτο Τεντόγλου: «Είναι εκτελεστής. Να γίνει σπίτι του στίβου το ΟΑΚΑ»

Ο προπονητής του Έλληνα Πρωταθλητή αλλα και ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με σπουδαίους αθλητές και μεγάλες επιδόσεις, μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του «ΣΚΑΪ» και έκανε αναφορά στα μετάλλια που χάρισε στην χώρα ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής.

Η αποθέωση από Πομάσκι για τον Μίλτο Τεντόγλου

Αρχικά, ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στο νέο χρυσό μετάλλιο του Έλληνα πρωταθλητή: «Το έχουμε δουλέψει πολύ. Το χάσαμε την προηγούμενη χρονιά, στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη φορά το εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος».

Παράλληλα, ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε και για την προσέγγιση του Μίλτου Τεντόγλου στους αγώνες του: «Ο Μίλτος είναι ένας πάρα πολύ καλός εκτελεστής. Έχει καθαρό μυαλό, δεν έχει στρες και είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να μπορεί να εκτελέσει σε πολύ υψηλές εντάσεις, με ακρίβεια της φοράς του, με σωστή τεχνική και η αγωνιστική του προσέγγιση είναι πάρα πολύ καθαρή».

Αναφορικά με τη ζωή του προπονητή απάντησε: «Ζω ασταμάτητα στη σφαίρα του πρωταθλητισμού. Αν βγεις, έστω και λίγο, θα είσαι χαμένος. Πρέπει 24 ώρες να είσαι μέσα. Να το αγαπάς τόσο πολύ, να το κυνηγάς μέχρι τέλους. Αυτό το βλέπουν και οι αθλητές και αρχίζουν να αποδίδουν. Όποιοι το καταλαβαίνουν, είναι αυτοί που πήραν τα μετάλλια. Θέλει πολύ μεγάλη θυσία».

Και συνέχισε: «Σε μας υπάρχει ένα ρητό, αν τα πόδια σου πάνε, αρχίζεις να βελτιώνεις την αυτοπεποίθησή σου και την ψυχολογία σου. Αν η προετοιμασία σου δεν έχει πάει καλά, αρχίζουν να βγαίνουν αμφιβολίες. Δεν ήμουν καλός στη φόρα μου, δεν ήμουν καλός στο πάτημα, στην προσγείωση, στην τεχνική και αυτή η αμφιβολία κατεβάζει την επίδοσή σου».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε η Πολιτεία να βοηθήσει με κάποιον τρόπο τον αθλητισμού, σχολίασε: «Το Ολυμπιακό Στάδιο να γίνει το σπίτι του στίβου. Να είναι με καλό ταρτάν, να έχει ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Εμείς κάναμε προπόνηση με 40 βαθμούς μέσα στη ζέστη στην αίθουσα. Ο Μίλτος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στο ΟΑΚΑ. Θέλω να είναι το κέντρο και να λάμπει. Είναι καλύτερο αυτό το στάδιο που έφτιαξαν στην Ουγγαρία και είδατε πως το παρουσιάσανε. Να το συντηρήσουν και να είναι μία ωραία κατάσταση, για να τους κρατήσουμε τα παιδιά μας και να μην πάνε στις συμμορίες».

Και κατέληξε ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου: «Θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Να μπορούμε τα παιδιά μας να έχουν ένα «σπίτι».

Related posts

Νύχτα… μαγική για την Εθνική Ελλάδας – Μια θέση πιο κοντά στο Euro 2024

Τεράστια επιτυχία! Η Μαρία Αναστασίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας

Ξανά χρuσή η Κορακάκη: Πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου