Ξεκίνησε το ταξίδι για το Ρίο η Ολυμπιακή Φλόγα – Η εντυπωσιακή τελετή (Βίντεο και φωτό)

Με απόλυτη δωρικότητα όσο και λαμπρότητα έγινε σήμερα η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο ρόλο της πρωθιέρειας η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου έδωσε την Ολυμπιακή φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια.

Η Λαμπαδηδρομία μετά την Αφή θα διεξαχθεί για επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα και η παράδοση της Ιερής Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές θα γίνει σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 του μήνα.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί στη Βραζιλία και η Φλόγα στο Ρίο θα ανάψει στο στάδιο «Μαρακανά» στις 5 Αυγούστου, που είναι και η επίσημη ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επόμενος Λαμπαδηδρόμος μετά τον Πετρούνια θα είναι ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας την Βραζιλία.

Να σημειωθεί ότι το χορευτικό μέρος της Τελετής που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, είχε εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και το εκτέλεσαν οι 29 Ιέρειες, ενώ θα υπάρχουν και 13 χορευτές αλλά και τέσσερις κορασίδες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newpost.gr

Related posts

«Στον δρόμο για το Βερολίνο ο Παναθηναϊκός»: “Φλέγεται” το ΟΑΚΑ με την επική εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι

Νύχτα… μαγική για την Εθνική Ελλάδας – Μια θέση πιο κοντά στο Euro 2024

Τεράστια επιτυχία! Η Μαρία Αναστασίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας