Συγκλόνισε τους πάντες ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Σκεφτόμουν τους δύο πιλότους την ώρα του αγώνα»

Η πρώτη νίκη για την Ελλάδα στο Davis Cup, ήρθε από τον Στέφανο Τσιτσιπά, οποίος αν και νίκησε η σκέψη του βρισκόταν στους δύο αδικοχαμένους αεροπόρους του μαχητικού Phantom.

Με την επιτυχία του συγκίνησε το πανελλήνιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης για το Davis Cup.

Ο Έλληνας τενίστας υπέταξε άνετα 2-0 σετ τον αντίπαλό του από το Εκουαδόρ Αλβάρο Γκιγιέν και οι 10.000 θεατές που κατέκλυσαν το στάδιο τον αποθέωσαν.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η σκέψη για τους δυο πιλότους

Η πτώση του μαχητικού Phantom και ο θάνατος δυο νέων πιλότων, βύθισε σε θλίψη όλη την χώρα, για τον θάνατο του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονο Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, «άγγιξε» και τον Έλληνα αθλητή.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του: «Δεν ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι σήμερα. Σκεφτόμουν τους πιλότους στη διάρκεια του αγώνα. Ήμουν φορτισμένος και από τον κόσμο που ήρθε για να μας δει στο ΟΑΚΑ»

Μάλιστα λίγο πριν το πρώτο σερβίς, οι δύο ομάδες, οι διοργανωτές αλλά και ο κόσμος που έδωσε το «παρών» στο «κλειστό» του ΟΑΚΑ απέτισαν φόρο τιμής στους πιλότους, τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα