Σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς: Άνοιξε εστιατόριο για άστεγους και άπορους και είναι παράδειγμα για όλους

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκτός από σπουδαίος αθλητής και τενίστας αποδεικνύει στην πράξη πως είναι και σπουδαίος άνθρωπος και δεν βρίσκεται τυχαία στην 1η θέση και στις καρδιές όλου του πλανήτη.

Η σπουδαία πρωτοβουλία του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς άνοιξε εστιατόριο στη πατρίδα του, προσφέροντας δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Δηλαδή σε άπορους και άστεγους. Θα έχει «οικογενειακή» κουζίνα και σπιτικά φαγητά. «Τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για μένα, πλέον έχω τόσα που μπορώ να ταΐσω όλη τη Σερβία», είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος άσος.

Δεν ξεχνάει την πατρίδα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς και βοηθάει τους συμπατριώτες του με το σύνθημα: «Δώσε πίσω στη Σερβία ό,τι σου έδωσε η Σερβία». Ο αστέρας του τένις, που έχει κατακτήσει 15 Grand Slam, τόνισε πως μ’ αυτή τη ενέργειά του θέλει να ευχαριστήσει και όλον τον κόσμο που τον υποστηρίζει. Ο 32χρονος αθλητής έχει στην κατοχή του άλλα δυο εστιατόρια, το 2009 άνοιξε στο Βελιγράδι το «Novak» και στο Μόντε Κάρλο, όπου ζει η οικογένειά του το «Eqvita».

Η δήλωση του Τζόκοβιτς

«Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έχω βγάλει αρκετά για να βοηθήσω όλη τη Σερβία. Νομίζω ότι οι συμπατριώτες μου αξίζουν τα πάντα λόγω της υποστήριξης που μου προσφέρουν. Γιατί άνοιξα εστιατόριο; Το φαγητό είναι το… καύσιμο, στο οποίο κατά μεγάλο ποσοστό οφείλονται οι επιτυχίες μου. Είναι σημαντικό να τρώει κάποιος καλά. Πόσω μάλλον γι’ αυτούς που δεν έχουν. Από όλα αυτά που έχω βιώσει ως αθλητής, έμαθα πως το υγιεινό φαγητό είναι αυτό που με άλλαξε περισσότερο».

Η Σερβία είναι χώρα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και πολλοί κάτοικοι της, τα… βγάζουν δύσκολα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει πολλά χρήματα και έχει αποφασίσει να βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Related posts

Κώστας Σλούκας: «Εύκολη η απόφαση να πάω στον Παναθηναϊκό, περήφανος που έκανα αυτή την κίνηση»

Κασελάκης για καταστροφικές πλημμύρες: «Αν πω τη λέξη που πρέπει για το κράτος, θα… φάμε τίποτα από το ΕΣΡ»

Συγκινεί ο παππούς του Τεντόγλου: «Παλεύω με τον καρκίνο, μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής με το χρυσό στη Βουδαπέστη»