Ο Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε ο καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2018

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι σύμφωνα με την ψηφοφορία της Gazzetta dello Sport ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για το 2018.

Η Gazzetta dello Sport στην ετήσια ψηφοφορία της ανέδειξε, τον Γιάννη ως τον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα για το 2018. Τελευταία φορά που Έλληνας βρέθηκε στην κορυφή της συγκεκριμένης ψηφοφορίας ήταν ο Νίκος Γκάλης πριν από 32 χρόνια, το 1987.

Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία πήραν μέρος 61 παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε 134 πόντους και ακολούθησε ο Σλοβένος Λούκα Ντόντσιτς και ο Σέρβος Νίκολα Γιόκιτς.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1979 από αθλητές και προπονητές που είτε βρίσκονται, είτε έχουν περάσει από το ΝΒΑ.

Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του στα ΝΒΑ με τους Bucks και τους Lakers έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 38.387 πόντους, κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 6 βραβεία MVP είπε για τον Αντετοκούνμπο: «Οι Μπακς έκαναν φανταστική δουλειά με τον Γιάννη. Του έδωσαν χρόνο ώστε να μάθε το ΝΒΑ και πώς να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Δεν του άσκησαν καμία πίεση. Η ιστορία του είναι θαυμάσια. Ένα παιδί μπαίνει σε ένα γήπεδο στην Αθήνα και μετά πάει στο ΝΒΑ. Δεν το βλέπουμε συχνά, δεν θα το δούμε πάλι σύντομα. Έχει απίστευτο κίνητρο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραδειγματίσει πολλούς».

Για τον Αντετοκούνμπο μίλησε και ο Κέβιν Ντουράντ: «Δεν έχουν όριο τα περιθώρια βελτίωσής του. Είναι τρομακτικό το πόσο μπορεί να μεγαλώσει ακόμα ως παίκτης».

[gazzeta]

Related posts

«Στον δρόμο για το Βερολίνο ο Παναθηναϊκός»: “Φλέγεται” το ΟΑΚΑ με την επική εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι

Νύχτα… μαγική για την Εθνική Ελλάδας – Μια θέση πιο κοντά στο Euro 2024

Τεράστια επιτυχία! Η Μαρία Αναστασίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας