Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: Οριστικά εκτός Μουντομπάσκετ – Η τελική 14αδα για το φιλικό με τις ΗΠΑ

Μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν σειρά και του Κώστα να μείνει εκτός Εθνικής ομάδας. Ο Έλληνας σέντερ τέθηκε οριστικά εκτός «μάχης», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Μαζί με τον αδερφό του μένουν εκτός

Ο 25χρονος σέντερ είχε υποβληθεί σε επέμβαση καθαρισμού στο γόνατο και μετά τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως δεν προλαβαίνει να είναι σε επαρκή κατάσταση για να βοηθήσει την ελληνική ομάδα.

Έτσι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο προστέθηκε στου μεγάλο γκρουπ των απόντων στο οποίο βρίσκονται οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νικ Κλαάθης, Τάιλερ Ντόρσει, Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Αγραβάνης.

Πλέον, εκτός προετοιμασίας είναι και ο Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος ενημερώθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό πως δε θα συνεχίσει με τη φανέλα της Εθνικής.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Τους 14 παίκτες που θα ταξιδέψουν για το Αμπου Ντάμπι και το σημαντικό τουρνουά προετοιμασίας με αντιπάλους τις ΗΠΑ (18/8) και Γερμανία (19/8), από τους οποίους και θα προκύψει η τελική 12άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ιτούδης με το τέλος της σημερινής (13/8) προπόνησης της Εθνικής Ανδρών στο ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο τέθηκε οριστικά εκτός Εθνικής ομάδας στην πορεία προς το Παγκόσμιο κύπελλο. Η τελευταία εκτίμηση των γιατρών που τον παρακολουθούσαν όλο το διάστημα της εντατικής προσπάθειας που έκανε ακολουθώντας ταυτόχρονα πρόγραμμα αποθεραπείας και ατομικής εκγύμνασης, ήταν ότι δεν προλαβαίνει να είναι στην επιθυμητή κατάσταση τις ημέρες της διοργάνωσης και κατόπιν αυτού, τέθηκε εκτός συνέχειας.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο παίκτης, από τους 15 που συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας, ο οποίος δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Στο τέλος της προπόνησης εισέπραξε το “ζεστό” χειροκρότημα όλης της ομάδας και τις ευχαριστίες του κόουτς για την ουσιαστική του συμβολή στη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Οι 14 παίκτες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Τόμας Ουόκαπ, Γιώργος Τσαλμπούρης και Μανώλης Χατζηδάκης».

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»