Τσιτσιπά Θρίαμβος: Νίκησε τον Φέντερερ και πέρασε στον «τελικό των τελικών»

Μία από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του πέτυχε απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο Λονδίνο και πέρασε στον «τελικό των τελικών».

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Ελβετό στον πρώτο ημιτελικό για τα ATP Finals του Λονδίνου παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Οι δύο αθλητές «διασταύρωσαν» τις ρακέτες τους για τέταρτη φορά με τον Τσιτσιπά να κάνει το 2-2 στις νίκες.

Στο ATP Finals στο Λονδίνο αγωνίζονται κάθε χρόνο οι οκτώ πρώτοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης και με την τεράστια επιτυχία του, ο Τσιτσιπάς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στον κορυφαίο τελικό του παγκοσμίου επαγγελματικού τένις. Ο Στεφανος κατάφερε να νικήσει ξανά ένα από τα ινδάλματά του, τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει στην κατοχή του έξι τίτλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Φέντερερ, Νο3, με 2-0 σετ (6-3,6-4) και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής.

Πηγή: .lifo.gr

Related posts

Νύχτα… μαγική για την Εθνική Ελλάδας – Μια θέση πιο κοντά στο Euro 2024

Τεράστια επιτυχία! Η Μαρία Αναστασίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας

Ξανά χρuσή η Κορακάκη: Πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου