Ασημένιο μετάλλιο ο Γιαννιώτης στην μαραθώνιο κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο έλαβε σήμερα ο πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος με τους Ολυμπιακούς του Ρίο ολοκληρώνει την καριέρα του.

Ωστόσο, μέχρι να οριστεί ποιος αθλητής θα λάβει χρυσό και ποιος ασημένιο εκτυλίχθηκε ένα… θρίλερ, καθώς μαζί με τον Γιαννιώτη τον ίδιο χρόνο έκανε και ο Ολλανδός Φέρι Βέερτμαν.

Συγκεκεριμένα, ο πρωταθλητής έλαβε τη δεύτερη θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό.

Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν τελικά πρώτο τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.

Ένσταση για την κατάταξη κατέθεσε η ελληνική αποστολή

Την ίδια στιγμή, ένσταση κατέθεσαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής μετά το τέλος του αγώνα των 10χλμ στην ανοικτή θάλασσα, όπου ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο, έχοντας τον ίδιο χρόνο με το Ολλανδό, Φέρι Βέρτμαν.

Το σκεπτικό των ανθρώπων της αποστολής έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που υπήρξε στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα όπου δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια.

Δύσκολα βέβαια θα βγει κάτι απ’ αυτή την ένσταση όπως έλεγε και ο προπονητής του Γιαννιώτη, ο Νίκος Γέμελος, που τόνισε: «Δεν έχουμε τύχη, δύσκολα θα κερδίσουμε αυτή η ένσταση]. Μάλιστα και ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε τονίσει με δηλώσεις του: «Ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια. Η δεύτερη θέση για μένα είναι σαν πρώτη. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά»

Ο ίδιος πάντως ο Γιαννιώτης σε σχετική ερώτηση για το αν έπρεπε να δοθεί χρυσό και στους δύο μιας και τερμάτισαν στον ίδιο χρόνο, δήλωσε πριν από λίγο: «Όχι όχι σε καμία περίπτωση. Με κέρδισε δίκαια δεν μου βγήκε η χεριά δεν έπρεπε να μας δώσουν από ένα χρυσό».

Πηγή: newpost.gr

Related posts

Νύχτα… μαγική για την Εθνική Ελλάδας – Μια θέση πιο κοντά στο Euro 2024

Τεράστια επιτυχία! Η Μαρία Αναστασίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας

Ξανά χρuσή η Κορακάκη: Πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου