«30 χρόνια ψάχνουμε τι προκαλεί λευχαιμία στα παιδιά – Τώρα ξέρουμε»

Λευχαιμία: Ο Mel Greaves έχει έναν απλό, μοναδικό και ξεχωριστό στόχο στη ζωή του. Ο ίδιος και η ερευνητική ομάδα του προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ρόφημα, το οποίο να έχει τη μορφή γιαουρτιού. Το θετικό είναι πως το συγκεκριμένο ρόφημα, θα σταματά την εμφάνιση λευχαιμίας στα παιδιά.

Mel Greaves: «Έχω πάθει εμμονή με τις αιτίες που προκαλούν στα παιδιά Λευχαιμία

«Εδώ και 30 χρόνια έχω πάθει εμμονή με τις αιτίες που προκαλούν στα παιδιά λευχαιμία. Πλέον, για πρώτη φορά, έχουμε επιτέλους μια απάντηση στο ερώτημα αυτό –και αυτό σημαίνει, ότι μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τρόπους για να σταματάμε την λευχαιμία στην αρχή της. Έτσι προέκυψε η ιδέα μου για το εν λόγω ρόφημα».

Λευχαιμία – Mel Greaves: Τι ανέφερε για την εξέλιξη της ασθένειας
«Πρόκειται για ένα στοιχείο των αναπτυγμένων κοινωνιών, αλλά όχι των αναπτυσσόμενων. Δηλαδή, η ασθένεια εξελίσσεται παράλληλα με την ευημερία».

Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία προκαλείται, λόγω μίας γενετική μετάλλαξης, η οποία συμβαίνει εξαιτίας ατυχημάτων στη μήτρα.

Mel Greaves: Τι χρειάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα για να δουλέψει σωστά

«Για να δουλέψει σωστά το ανοσοποιητικό σύστημα, χρειάζεται να βρεθεί αντιμέτωπο με κάποια λοίμωξη μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής. Χωρίς αυτή τη ‘μάχη’ το ανοσοποιητικό μένει απροετοίμαστο και δεν θα λειτουργήσει σωστά όταν χρειαστεί».

Πλέον, τα παιδιά ζουν σε αποστειρωμένο περιβάλλον και αποφεύγουν τη βρωμιά. Από εκεί και πέρα, οι μαμάδες θηλάζουν λιγότερο και δεν φέρνουν συχνά σε επαφή, τα παιδιά τους, με άλλα παιδιά. Τα παιδιά δεν προσβάλλονται από μικρόβια και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν εξοπλίζεται σωστά για να ενεργήσει κατάλληλα σε μία χρόνια ή εξελισσόμενη λοίμωξη όπως είναι η λευχαιμία.

Mel Greaves: Ποια είναι τα καλά νέα

«Δεν ξέρουμε πώς να αποτρέψουμε την αρχική μετάλλαξη στη μήτρα, αλλά πλέον μπορούμε να βρούμε τρόπους να μπλοκάρουμε τη χρόνια λοίμωξη που συμβαίνει αργότερα στη ζωή».

Πλέον, οι επιστήμονες, όπως ο Mel Greaves, κάνουν πειράματα σε ποντίκια για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, με ένα μείγμα μικροβίων που περιλαμβάνεται σε ρόφημα. Μάλιστα, αυτό το μείγμα θα αντιμετωπίσει και άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 1.

Related posts

Μεγάλος νικητής της ζωής: Όταν ο μικρός Χρήστος-Εφραίμ έσβηνε τα 2α κεράκια του στο σπίτι του!

Τρέλανε τον Πέτρο Πολυχρονίδη στον Τροχό της Τύχης: Ο γρίφος που έλυσε και το απίστευτο ποσό που κέρδισε

Άλλες εποχές: Aπόδειξη σε δραχμές μας θύμισε τι ψωνίζαμε το 1978 με 1.150 δρχ δηλαδή 3,5 ευρώ