Ξεσπάθωσε η Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν δικαιώματα»

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Όσα αποκάλυψε

Για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει.

«Εγώ είμαι εξαιρετικά παραδοσιακή μαμά και γιαγιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο οι παραδοσιακές πυρηνικές οικογένειες, αλλά μονογονεϊκές, οικογένειες χωρισμένων γονιών, και ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά».

Αυτά τα παιδιά, είπε η κ. Μπακογιάννη, σε αντίθεση με όλα τα άλλα παιδιά, δεν έχουν δικαιώματα. Κι αυτό γιατί αναγνωρίζονται ως βιολογικά παιδιά μόνο του ενός γονιού. Αν ο ένας από τους δύο πεθάνει, το παιδί πάει κατευθείαν στην Πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να κληρονομήσει, να πάρει διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά είναι αδικημένα από τον νόμο και πρέπει να τα προστατέψουμε».

Για τις αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το κόμμα, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το ίδιο είχε συμβεί και με το σύμφωνο συμβίωσης, «κάποιοι δεν το είχαν ψηφίσει και μάλιστα τώρα το επικαλούνται».






Related posts

“Έφαγε” άκυρο ο Λιάγκας: Μαθεύτηκε η αιτία που ο Μικρούτσικος έφυγε άρον άρον από το «Πρωινό» πριν ξεκινήσει η συνέντευξη

Γιάννης Πουλόπουλος: «Η μητέρα μου είχε γνωρίσει κοπέλες που είχα, δεν της είπα ποτέ ότι είμαι ομοφυλόφιλος»

«Κλαίω και είμαι σε σοκ»: Καταρρακωμένη η Κατερίνα Καινούργιου μετά από αυτά που είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος