Ξέσπασε ο Κώστας Μπίγαλης για Vernicos: Ήταν ανώτερος από το επίπεδο της καρακιτσαρίστικης κατάστασης της Eurovision

Ο Kώστας Μπίγαλης μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» κι αρχικά, ανέφερε πως από το 2005 έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί ξανά με τον μουσικό διαγωνισμό. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη Eurovision, αλλά και το κομμάτι του Victor Vernicos.

Όσα αποκάλυψε

«Φέτος έτυχε να βγει μπροστά μου το τραγούδι στο Internet. Το άκουσα και μου άρεσε πολύ από την πρώτη στιγμή. Όλοι αυτοί που βγαίνουν και λένε διάφορα, οι περισσότεροι είναι άσχετοι άνθρωποι. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τόσο την κρίση τους. Μου άρεσε, ήταν ένα τραγούδι αληθινό, λόγω στίχου. Ήταν η αλήθεια ενός 16χρονου έφηβου που πέρασε ένα λούκι κι από την ψυχή του έγραψε ένα τραγούδι. Τι πιο ωραίο κι αυθεντικό. Για μένα, το τραγούδι δεν ήταν έκπληξη που δεν πέρασε στη Eurovision, γιατί ήταν ανώτερο», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα τραγούδια είναι όλα κατασκευές, φτιαγμένα για να εξυπηρετήσουν το οπτικό κομμάτι με όλα αυτά τα εξτρίμ πράγματα που για εμένα, αγγίζουν το όριο του κιτς. Μετά το 2000 η Eurovision έχει πάρει πολύ άσχημο δρόμο. Το 1994, κέρδισαν δυο Ιρλανδοί που καθόντουσαν σε σκαμπό και έπαιζαν κιθάρες. Ακριβώς λοιπόν, επειδή το τραγούδι του Βίκτωρα ήταν αυθεντικό και αληθινό, δεν έκανε για την Eurovision. Είναι ανώτερο από αυτό το επίπεδο της καρακιτσαρίστικης κατάστασης που είναι η Eurovision», συμπλήρωσε.

Θέλησε επίσης, να δώσει μια συμβουλή στον 16χρονο τραγουδιστή. «Θα έλεγα στο παιδί να γράψει κι άλλα τραγούδια κι αν μπορέσει μετά οικονομικά, να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο μουσικό παραγωγό στο εξωτερικό που θα του κάνει μια σωστή παραγωγή, γιατί στη Eurovision η παραγωγή δεν μου άρεσε και τόσο. Θεωρώ ότι δεν ήταν αντάξια του τραγουδιού. Υπήρχαν τεχνικά προβλήματα. Έμπειροι τραγουδιστές όταν δεν ακούν σωστά, δυσκολεύονται. Πόσο μάλλον ένα παιδί 16 χρονών που δεν έχει και την εμπειρία. Δεν λαμβάνω υπόψιν μου την ερμηνεία του, γιατί ήταν κάτω από πολύ ειδικές συνθήκες», εξήγησε.

Δείτε το video

Related posts

«Μπήκα σε αυτή την διαδικασία γιατί..»: H αποκάλυψη της Βλαντή για την υιοθεσία και την κατάψυξη ωαρίων

Όλο το ίντερνετ μιλάει για τον Τάσο Δούση: Είπε με μια πρόταση για τα Τέμπη όσα οι υπεύθυνοι τρέμουν να πουν

Ασπίδα ο Λιάγκας για τον Στέφανο Κασσελάκη: “Ο,τι και να κάνει δεν σας αρέσει, φτάνει πια”